Simona Ionescu / Redactor Șef

Papa o comite din nou? Încă un „like” la o domnișoară dezbrăcată

Papa o comite din nou? Încă un „like” la o domnișoară dezbrăcată
Papa se pare că o comite din nou. Pare că nu are pace. Sau vrea să ne demonstreze că și lui Dumnezeu (și trimisului lui) îi place ceea ce e frumos?

Ce e frumos, și lui Dumnezeu îi place, spune un binecunoscut proverb. Nici nu s-a aplanat bine povestea din noiembrie, în care Vaticanul a cerut anchete și explicații, după ce contul oficial al Papei Francisc a apreciat o fotografie a unui model brazilian, că totul se repetă, scrie Ibtimes.sg.

Din nou, contul oficial al papei de la Roma, @franciscus, a apreciat o fotografie a unei tinere mai mult dezbrăcată. E vorba de un model cu bust generos, care încasează 5,19 dolari de la utilizatorii de internet pentru accesul la conținutul ei explicit pe o platformă online bazată pe abonament.

Aprecierile au fost făcute de pe contul oficial de  Instagram al Papei.  Utilizatorul Twitter @snyyrid a postat capturi de ecran cu ceea ce pare a fi contul oficial al Papei, @franciscus, apreciind o fotografie extrem de îndrăzneață postată de modelul OnlyFans, Margot Fox. „L-au prins din nou pe Papa în 4K”, a subtitrat utilizatorul. Contul Instagram al tinerei a devenit privat de atunci, în încercarea de a scăpa de lumea care a asaltat-o cu mesaje.

Totuși, modelul a confirmat. „Hei, asta sunt eu”, a confirmat Fox într-o postare pe Twitter. Tweetul inițial a devenit de atunci viral cu mai mult de 6.000 de redistribuiri, 72.500 de aprecieri și sute de comentarii de la utilizatori care au avut unele reacții hilare la activitatea recentă a Papei pe rețelele sociale.

Instagram în anchetă, după primul „like” dat de Papa unui model

Nu este prima dată când contul Papei este surprins că apreciază o fotografie sexy pe rețelele de socializare. Luna trecută, șeful bisericii catolice a făcut înconjurul planetei în media, după ce, tot de pe contul său oficial, s-a apreciat fotografia unui model brazilian îmbrăcat în bikini, pe nume Natalia Garibotto. Fotografia, în care modelul purta o uniformă de școală, a devenit subiectul unei investigații de la Vatican pentru a determina modul în care a ajuns să fie apreciată.

Așa cum se întâmplă și în cazul vedetelor, marilor personalități sau șefilor de stat, conturile de social-media ale Papei Francisc nu sunt gestionate de el, ci de o echipă de oameni. Evident, el însuși are acces la propriul cont.

„Putem exclude faptul că „like-ul” a venit de la Sfântul Scaun și a apelat la Instagram pentru explicații”, a spus atunci un purtător de cuvânt al Vaticanului. Papa Francisc este o figură incredibil de populară pe rețelele de socializare, cu contul său de Instagram care atrage peste 7,5 milioane de adepți. Contul nu urmărește alte conturi.

Pe Twitter, Papa are un număr de peste 18,8 milioane de persoane care îl urmăresc, iar în 2017 a fost numit cel mai popular lider mondial pe platforma de socializare. Nici nu se poate altfel, având în vedere discursul aproape libertin al acestuia, revoluționar, și deciziile care, încet dar sigur schimbă fața bisericii catolice.

Sursa foto: Twitter, Vatican News

Ce vedeau românii la televizor în decembrie 1989. Două ore pe zi de program

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre