Simona Ionescu / Redactor Șef

Părinții șoferului drogat care a ucis doi oameni la 2 Mai încearcă să-l scoată basma curată. Consumase trei tipuri de droguri

Părinții șoferului drogat care a ucis doi oameni la 2 Mai încearcă să-l scoată basma curată. Consumase trei tipuri de droguri
Cu câteva zile în urmă, Vlad Pascu, un tânăr șofer drogat a ucis doi oameni la 2 Mai. În noaptea accidentului în mașina lui au fost găsite droguri, dar poliția l-a lăsat să plece. După accident, după ce a fost testat, s-a stabilit că a consumat cocaină, amfetamină și metamfetamină. Ce spun părinții.

Cu puțin timp înainte de nenorocire, șoferul a fost oprit de un echipaj al poliției. Oamenii legii au constatat că nu are RCA, dar măsuri n-au luat. Au găsit droguri în mașină, dar a fost lăsat să plece mai departe, fără a i se face un drug-test pe motiv că nu exista aparat. Părinții au transmis acum un comunicat către Hotnews, în care scriu că oferă bani pentru tratamente medicale.

Ce spune șeful IPJ Constanța

Șeful IPJ Constanța, Constantin Glugă, a mărturisit într-o conferință de presă că șoferul drogat a fost oprit de poliție cu doar câteva ore înainte să producă accidentul mortal. În mașina lui s-au găsit droguri. Iar cu alte două zile înainte, tot polițiștii au descoperit că nu are RCA și, potrivit legii, plăcuțele de înmatriculare ar fi trebuit să-i fie ridicate. Care să fie motivul real pentru care polițiștii au procedat astfel? Ultima variantă din partea poliției este că agentul nu a verificat dacă are sau nu RCA.

”În jurul orelor 02.40, autoturismul respectiv a fost depistat de către o patrulă mixtă formată dintr-un polițist și un jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Constanța, circulând pe DN 39 din localitatea Vama Veche. Cu această ocazie, a fost legitimat conducătorul auto, precum și cei doi pasageri care însoțeau.

Iar în urma verificărilor efectuate în interiorul autoturismului, într-un pachet de țigări a fost descoperită o țigară artizanală tip joint și o folie marcată cu denumirea Bromazepam, care conținea patru pastile și care au fost înaintate Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța pentru a se continua cercetările.

Accident 2 Mai, Constanța

Din datele transmise de polițiști șoferul nu prezenta semne că a consumat droguri

Șoferul a fost condus cu autospeciala de poliție la sediul Biroului de Poliție Vama Veche 2 mai, unde a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea zero. A stat în sediul acelui birou de poliție până în jurul orelor 04.30.

Din datele transmise de către lucrătorii de poliție care au efectuat verificările, la acel moment, conducătorul auto nu prezenta semne specifice consumului de substanțe psihoactive”, a precizat șeful IPJ Constanța, potrivit Știrile ProTV.

Părinții încearcă să dreagă busuiocul

Miruna și Mihai Pascu, părinții băiatului care a ucis doi oameni au dat o declarație în care susțin că îi vor ajuta cu bani pe cei care au nevoie de tratamente medicale. Pe de altă parte, au cerut „echilibru” și „comunicare” pentru a ieși din situația grea.

El este tânărul care a ucis doi oameni

Cât echilibru să aibă oare familiile care-și îngroapă copiii, uciși cu sânge rece de un tânăr pe care părinții nu l-au putut ține în frâu? Același tânăr care anul trecut a fost judecat pentru consum de droguri, iar oamenii legii au considerat că trebuie să închidă dosarul, doar pentru că Vlad Pascu și-a pus cenușă în cap și și-a recunoscut vinovăția? Poate da cineva asigurări că și în acest caz nu se întâmplă la fel și oamenii legii nu închid ochii?

„Dorim să ne oferim sprijinul și susținerea pentru tratamentele medicale necesare”

Miruna și Mihai Pascu, părinții tânărului de 19 ani, în prezent arestat, a transmis presei un comunicat, cam în aceeași notă la care au recurs și părinții lui Mario Iorgulescu.

„Nu există cuvinte prin care se ne exprimăm durerea și șocul provocate de această tragedie în care fiul nostru a fost implicat. Înțelegem pe deplin situația, suntem părinți și suntem conștienți că nimic nu poate înlocui un copil. Pierderea unui copil este cea mai mare tragedie pe care un om o poate încerca. Căutăm să găsim un echilibru și dorim să ne oferim sprijinul și susținerea pentru tratamentele medicale necesare pentru a veni în ajutorul familiilor greu încercate.

„Este nevoie de comunicare, echilibru și de a găsi o soluție pentru a da prioritate urgențelor medicale prezente”

Nu încercăm să-l absolvim pe fiul nostru de rigorile legii, suntem conștienți de implicațiile pe care le va avea această tragedie asupra vieții lui și nu încercam să-l ferim de răspunderea pentru faptele sale. Credem că este nevoie de comunicare, echilibru și de a găsi o soluție pentru a da prioritate urgențelor medicale prezente.

Sufletul ne este pustiit, trăim o suferință fără margini și nu căutăm o cale ,,ușoară,, pentru a ieși din ce avem de dus că părinți. Dumnezeu să ne ajute să putem duce această imensă povară”, a fost mesajul transmis de părinții lui Vlad Pascu, care au spus că e singura declarație care o vor face pentru public.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre