Simona Ionescu / Redactor Șef

Parisul s-a mândrit cu cel mai mare picnic din lume. Peste 4000 de persoane au mâncat gratis

Parisul s-a mândrit cu cel mai mare picnic din lume. Peste 4000 de persoane au mâncat gratis
Un picnic uriaș la Paris, pe Champs-Élysées a fost evenimentul neobișnuit care a avut loc duminică, 26 mai 2024. Aproape 4.000 de persoane au câștigat dreptul de a lua masa pe fața de masă de frumos instalată pe cel mai frumos bulevard din lume.

Parisul a fost gazda unei experiențe unice: un picnic uriaș pe celebrul bulevard Champs-Élysées. Duminică, 26 mai 2024, evenimentul a reunit aproximativ 4.000 de persoane în jurul unei fețe de masă întinse între strada Arsène Houssaye și bulevardul George V.

273.000 de persoane s-au înscris pe platformă

După ce au transformat Champs-Élysées într-un cinematograf, Comitetul Champs-Élysées au venit cu o nouă inițiativă: un picnic gratuit și deschis tuturor. Înscrierile pentru acest eveniment total gratuit au generat nu mai puțin de 273.000 de înscrieri pe platformă.

Participanții, trași la sorți marți, 21 mai, nu au trebuit să își facă griji pentru nimic la acest picnic uriaș, unde totul a fost pus la dispoziție: coșuri pline, mâncăruri delicioase, perne confortabile și activități distractive.

Restricții de circulație

Programul a inclus opt bucătării locale. Fiecare restaurant a urmat un caiet de sarcini comun, oferind un meniu care să reflecte identitatea sa culinară. De la Flora Danica și Café Joyeux la Ladurée și Fouquet’s, meniurile au fost toate diferite.

Două servicii au fost programate la orele 12.00 și 14.00, permițând participanților să profite la maximum de bulevard, întrucât au fost restricții de circulație de la Place de l’Étoile până la Georges V. pentru după-amiaza respectivă. Iar participanții s-au distrat pe cinste.

Invitatul de onoare a fost un bucătar care a lucrat la Palatul Élysée

Invitatul de onoare al acestui eveniment excepțional a fost chef Guillaume Gomez, Meilleur Ouvrier de France și fost bucătar-șef la Palatul Élysée. În prezent, acesta promovează mesele în stil francez în întreaga lume. Interesant este că fața de masă de 4.212 metri pătrați și 216 metri lungime, decorată cu carouri roșii și albe, a fost realizată din țesături 100% reciclate.

De asemenea, au fost depuse eforturi pentru a reduce la minimum impactul evenimentului asupra mediului, fiind disponibile coșuri de sortare a deșeurilor și fântâni pentru umplerea sticlelor de apă ale participanților, în colaborare cu Eau de Paris. Așa că de risipă nici nu poate fi vorba…

Sursă foto: www.sortiraparis.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre