Camera Deputaţilor a lansat în SEAP o licitaţie pentru achiziţionarea de mobilier. E vorba de mobilă din piele, măsuțe de cafea și biblioteci, iar valoarea estimată se ridică la aproape 1,3 milioane de lei.
Deputații s-au gândit să achiziționeze 262 de scaune din piele naturală, dar și canapea, două fotolii din piele și nu mai puțin de 40 de măsuţe de cafea. Scaunele vor fi tratate antibacterian și antiviral, clasa Premium și vor trebui să suporte o greutate de 150 de kilograme.
Și pentru ca dosul parlamentarilor să stea confortabil, se cere ca spătarul și șezutul să fie din spumă poliuretamică. În ceea ce privește măsuțele de cafea, parlamentarii vor să fie cu sticlă fume securizată și picioare din alamă. De asemenea, se mai cer 20 de mese de ședință și 20 de biblioteci.
Valoarea estimată se ridică la aproape 1.300.000 de lei
Valoarea totală estimată este de 1.299.159,33 lei, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este de 9 iunie. „Este foarte important ca achiziţia acestor produse să fie făcută la timp, ţinând cont de faptul că o parte din mobilier este necesar pentru eficientizarea mobilierului achiziţionat în anul 2022 la Conferinţa Plenipotenţialilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor”, se arată în caietul de sarcini al licitaţiei.
Masă cu 20 de lei la Parlament
Și tot în caietul de sarcini stă scris și faptul că parlamentarii vor să aibă și un meniu economic, care să fie servit de două ori pe săptămână. Acesta trebuia să cuprindă un fel principal plus garnitură și care să nu depășească 20 de lei. Există și o variantă mai scumpă, de 24 de lei, care are și desert.
Senatul și-a cumpărat mașini de 45.000 de euro bucata
S-a mișcat repede și Senatul, care a cumpărat recent 22 de limuzine, al căror preț este de 45.000 de euro/bucată. De asemenea, Camera Deputaților vrea să investească alte 670.000 de euro ca să renoveze baza sportivă preluată anul trecut de la Clubul Parlamentarilor Români „Ion Rațiu”, o clădire și un teren de tenis, amplasate în incinta Palatului Parlamentului.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook