Simona Ionescu / Redactor Șef

Patinoarul Berceni Arena devine, din octombrie, casa sporturilor pe gheață din București

Patinoarul Berceni Arena devine, din octombrie, casa sporturilor pe gheață din București
Iubitorii sporturilor pe gheață au primit o veste extraordinară. Începând din octombrie, se vor putea bucura de evenimentele ce vor avea loc la Patinoarul Berceni Arena.

Bucureștiul a fost repus pe harta capitalelor europene cu infrastructură dedicată sporturilor pe gheață. Patinoarul Berceni Arena va putea fi folosit din octombrie.

Renasc sporturile de gheață în București

După 12 ani de la închiderea patinoarului „Mihai Flamaropol”, patinoarul Berceni Arena, singura facilitate sportivă construită de la zero în ultimii 70 de ani în București, reprezintă fundația pe care se va sprijini renașterea sporturilor pe gheață în capitala României.

Inaugurarea a avut loc cu câteva zile în urmă, cu participarea celor mai mari nume din sportul românesc, de la Ion Țiriac la Simona Halep, Elisabeta Lipă, preşedintele ANS, Mihai Covaliu, preşedintele COSR, hocheişti de legendă ai României precum Eduard Pană, Traian Cazacu, Valerian Netedu, Adrian Olinici.

„În acest moment, suntem în lucru cu deschiderea unei entităţi economice care va gestiona această bază sportivă”

Patinoarul Berceni Arena va fi disponibil din octombrie

„Pentru noi, este un pas important ca după 12 ani să avem în sfârşit un meci de hochei în Bucureşti. În acest moment, suntem în lucru cu deschiderea unei entităţi economice care va gestiona această bază sportivă.

Iar ceea ce vom face în regim de urgenţă, împreună cu Federaţia de Hochei şi Agenţia Naţională pentru Sport, vom oferi gratuitate, vom face selecţie pentru copiii din Bucureşti şi nu numai, pentru că nevoia de sport este una uriaşă.

Dorinţa pe care comunitatea noastră o are este aceea de a construi cât mai multă infrastructură sportivă”, a afirmat primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

Procedura se va încheia la sfârșitul acestei luni, iar evenimentele ce urmează să fie organizate vor putea să fie „coordonate și implementate în conformitate cu normele competiționale valabile la nivel european”.

Copiii cu vârsta până în 12 ani vor avea gratuitate la cursurile de patinaj, de inițiere

Va fi definitivat în parteneriat cu Federația Română de Hochei pe Gheață, cu Agenția Națională pentru Sport, cu reprezentanți ai cluburilor și școlilor cu activitate sportivă în domeniu,  și calendarul de evenimente și proiecte.

În baza acestuia va fi stabilit ulterior și programul de funcționare al Patinoarului Berceni Arena. Copiii cu vârsta până în 12 ani vor avea gratuitate la cursurile de patinaj, de inițiere.

Reprezentanții cluburilor, școlilor de patinaj artistic și toți cei interesat să utilizeze noua arenă în sistem organizat trebuie să trimită solicitările format electronic pe adresa de email – berceniarena@ps4.ro. Berceni Arena va fi disponibilă profesioniștilor, dar și copiilor și pentru agrement, la începutul lunii octombrie 2024.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre