Simona Ionescu / Redactor Șef

Va fi o minune a sportului. Construcția de 10 milioane de euro din Berceni este aproape gata

Va fi o minune a sportului. Construcția de 10 milioane de euro din Berceni este aproape gata
Fațada patinoarului „Berceni Arena” este aproape gata și se așteaptă ca, până la finele anului, noua sală de sport să fie dată în folosință.

Conform primarului sectorului 4 din București, Daniel Băluță, patinoarul din apropierea stației de metrou Apărătorii Patriei, numit „Berceni Arena”, prinde tot mai mult contur și urmează să fie dat în folosință în cursul acestui an a intrat în linie dreaptă. Investiția de 10 milioane de euro va fi finalizată anul acesta și se anunță a fi o minune a sportului.

„Berceni Arena” va fi singurul patinoar funcțional din București (Facebook)

Patinoarul din Sectorul 4 este primul în ultimii 70 de ani ridicat în București şi singurul care va fi funcțional după ce va fi dat în folosință. După cum dezvăluie pe rețelele sociale primarul Băluță, fațada  noului patinoar este aproape finalizată. „Prinde contur, nu-i așa? Ca de obicei, proiectele noastre se transformă în realitate, respectând întocmai viziunea inițială a arhitecților. Acest lucru este valabil 100% și în cazul patinoarului Berceni Arena”, a transmis Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, pe contul său de Facebook.

Construcția patinoarului din Berceni este aproape gata

Factura pentru noul patinoar din București se ridică la aproximativ 10.000.000 de euro. Dacă planul se respectă și patinoarul „Berceni Arena” va fi dat în folosință anul acesta, deja anul viitor aici se vor putea disputa meciurile în cadrul Campionatului Mondial de hochei pe gheață U18, după cum a anunțat Primăria Sectorului 4. Conform Federației Române de Hochei, care și-a înaintat candidatura pentru a organiza competiția, aceasta e programată în perioada 10 – 16 aprilie 2025.

patinoarul Berceni Arena
O adevărată minune a sportului, așa arată „Berceni Arena” (Facebook)

„Campionatul Mondial de hochei pe gheață U18 s-ar putea organiza la Patinoarul Berceni Arena! Federația Română de Hochei a înaintat deja candidatura la nivel internațional pentru ca patinoarul comunității noastre să fie gazda acestui eveniment sportiv de mare amploare, care se va desfășura între 10 și 16 aprilie 2025! Este o veste extraordinară pe care doresc să o împărtășesc cu dumneavoastră (…)”, a mai transmis primarul Daniel Băluță, pe Facebook.

Detalii tehnice. „Berceni Arena” va fi o minune a sportului

Conform Primăriei sectorului 4, construcția „Berceni Arena” este dimensionată pentru a face față cu brio unor competiții internaționale de anvergură. Capacitatea patinoarului, în tribune, va fi de 800 de locuri.

„Terenul pe care se construiește patinoarul este de aproape 12.000 mp, iar clădirea va avea un regim de P+1E.

După o investiție de 10.000.000 de euro, noul patinoar ar putea găzdui, anul viitor, un campionat mondial de hokey (Facebook)

Suprafața construită desfășurată va fi de circa 6.500 mp, cu locuri de parcare pentru 73 de autoturisme, două autocare și spații verzi de 3.000 de metri pătrați, cu 70 de arbori plantați. Terenul a aparţinut societăţii Totul Verde din sector”, au transmis reprezentanții primăriei de sectorul 4 în 2022.

Sursa foto: Facebook / Daniel Băluță

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre