Simona Ionescu / Redactor Șef

Patriarhul BOR aniversează împlinirea vârstei de 70 de ani. Îi puteți transmite mesaje

Patriarhul BOR aniversează împlinirea vârstei de 70 de ani. Îi puteți transmite mesaje
Săptămâna aceasta e una cu totul specială pentru vârful Bisericii Ortodoxe Române (BOR). Întâistătătorul ei, Prefericitul Patriarh, are o dublă aniversare. A decis să celebreze de fiecare dată în rândul credincioșilor.

Patriarhul BOR aniversează, zilele acestea, împlinirea vârstei de 70 de ani dar și onomastica. El va oficia Sfânta Liturghie marţi, 20 iulie 2021, în ziua de cinstire a Sfântului și slăvitului Proroc Ilie, în Paraclisul cu acelaşi hram din Reşedinţa Patriarhală. Preafericirea Sa a primit la Sfântul Botez numele Ilie (Dan-Ilie).

Miercuri, 21 iulie 2021, în Palatul Patriarhiei, va avea loc slujba de Te Deum şi şedinţa de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Patriarhul BOR aniversează împlinirea vârstei de 70 de ani

În ziua de joi, 22 iulie 2021, la Altarul de vară al Catedralei Patriarhale va fi săvârșită o slujbă de Te Deum ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra Bisericii Ortodoxe Române, a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi asupra ierarhilor, clericilor, monahilor şi credincioşilor mireni.

La finalul acestei slujbe se va citi Actul Aniversar al Sfântului Sinod, la împlinirea vârstei de 70 de ani ai Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

După aceste momente liturgice se va desfășura, în sala Aula Magna din Palatul Patriarhei, un alt Moment aniversar, în timpul căruia vor fi prezentate mesajele din partea autorităţilor de stat, precum și din partea altor instituţii publice. În încheiere vor fi prezentate un volum şi un film aniversar.

Mesajele de felicitare cu ocazia aniversării zilei de naștere a Patriarhului României pot fi înmânate direct la Cabinetul Patriarhal sau trimise la adresa de e-mail cabinet.patriarhal@patriarhia.ro, ori la numărul de fax 021.406.71.62.

Patriarhul Daniel a vorbit despre suflet

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a semnalat în duminica ce a trecut (a 4-a după Rusalii), că Mântuitorul Hristos nu-i judecă pe oameni după aparenţe, ci vede direct în sufletul lor.

„Vede smerenia, vede iubirea milostivă în sufletul sutaşului, înţelege suferinţa în sufletul sutaşului şi în acelaşi timp vede că acest sutaş care are posibilitatea să schimbe pe servitorul bolnav cu unul sănătos este profund uman, profund milostiv şi de aceea îi spune lui Du-te, fie ție după cum ai crezut…”, a afirmat Preafericirea Sa în cuvântul de la Paraclisul Reşedinţei Patriarhale.

„Hristos ne învaţă că trebuie să ne rugăm pentru cei bolnavi atunci când ei nu se mai pot deplasa să vină la biserică să se roage, nu ştiu sau nu mai pot fizic şi psihic să se roage, iar această rugăciune este semn al iubirii smerite şi milostive”, a mai explicat Patriarhul Daniel.

Preafericitul își donează mai toate veniturile

La 10 septembrie 2007, Părintele Daniel a fost ales Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, iar la 30 septembrie în același an, el a fo0st întronizat.

Oamenii nu știu că își donează cea mai mare parte a salariului. Banii iau în varii direcții filantropice,. Unii ajungeau la o casă de copii. Prin campania Donează sânge! Salvează o viață!, susținută de Biserică în ultimii ani, a dublat cantitatea de sânge recoltat în țară, care a dus la salvarea a mii de vieți.

Școlit în străinătate, Patriarhul Daniel are o experiență internațională vastă. El  vorbește fluent limba engleză și  alte limbi și are experiență în întreținerea relațiilor cu ceilalți oameni din cadrul ecumenic fiind deopotrivă conștient de puterea pe care afani o are asupra opiniei publice.

Sursa foto: Adrian Pîclișan

Mitică Dediu, cosmonautul necunoscut al României. Dumitru Prunariu a plecat, el a rămas

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre