Simona Ionescu / Redactor Șef

Pe holul TVR s-a produs o bătaie, pornită din „corason”. Frumoasa de la Cultură ar fi hărțuit un jurnalist de la Sport, iar Bestia ar fi reacționat violent. E anchetă

Pe holul TVR s-a produs o bătaie, pornită din „corason”. Frumoasa de la Cultură ar fi hărțuit un jurnalist de la Sport, iar Bestia ar fi reacționat violent. E anchetă
Un cunoscut comentator sportiv a ajuns în mijlocul unui scandal monstru: acesta acuză că ar fi hărțuit sexual de o colegă, dar va fi cercetat disciplinar la rându-i, el fiind acuzat că ar fi bruscat-o pe aceasta.

Mai sunt doar câteva zile înainte de startul Campionatul Mondial de Fotbal, competiție ce va fi difuzată în exclusivitate de postul public de televiziune, iar la TVR a izbucnit un scandal monstru. Unul dintre cei 4 comentatori ai campionatului, care ar fi trebuit să plece în Qatar și să comenteze de la fața locului meciurile turneului final, e acuzat de agresiune.

Este vorba despre Marian Olaianos, dezvăluie GSP.ro. În vârstă de 48 de ani, acesta este căsătorit și are doi copii. El este unul dintre cei mai vechi și mai apreciați jurnaliști din departamentul Sport al TVR, unde lucrează încă din 1999. Comentatorul sportiv Marian Olaianos e acuzat că ar fi bruscat o colegă. Aceasta este Nadine Vlădescu, de la Secția Cultural a TVR. Pe care, la rândul lui, bărbatul o acuză de hărțuire sexuală.

Bărbatul acuză că ar fi primit mesaje pe WhatsApp, cu tentă sexuală

Sursa citată a obținut informații care arată că tânăra jurnalistă susține că a fost lovită de Olaianos. Nadine Vlădescu și-a scos certificat medico-legal și a depus o plângere la conducerea TVR. Colegii lui Marian Olaianos, din cadrul Secției Sport a TVR,  au relatat că jurnalistul ar fi depus pe masa Comisiei de Disciplină a TVR dovezi prin care arată că ar fi fost hărțuit sexual de colega lui. În apărarea sa, bărbatul ar fi înaintat o serie de mesaje pe WhatsApp, cu tentă sexuală pe care Olaianos le-ar fi primit de la colega sa din Secția Cultural.

Jurnalista de la Cultură și-ar fi scos certificat medico-legal

„Se pare că, deranjat de insistențele acesteia, Marian ar fi cedat nervos și la un moment dat i-ar fi pus mâna în gât. Toată scena s-a petrecut chiar pe holurile televiziunii publice”, au povestit pentru Gsp.ro surse din interiorul postului public.

În fața reclamațiilor încrucișate, directorul general al TVR, Dan Turturică, a solicitat demararea unei anchete în regim de urgență. Dacă reclamațiile femeii se confirmă, cel mai probabil, Olaianos va fi scos din echipa pe care postul public o va deplasa în Qatar peste 10 zile. În plus, riscă  desfacerea contractului de muncă la TVR. Ședința Comisiei de Disciplină a fost programată luni, pe 14 noiembrie.

Contactat de Gsp.ro, Olaianos a declarat: „Nu comentez absolut nimic pe marginea acestui subiect”. Nadine Vlădescu nu a putut fi contactată, mai arată sursa citată.

Conducerea TVR confirmă acuzațiile de agresiune

„Săptămâna trecută, a fost înregistrată o sesizare privind o agresiune fizică a unui angajat al TVR asupra altui angajat, însoțită de mai multe documente medico-legale. În urma acestui eveniment, Președintele-Director General al SRTv – Dan Cristian Turturică a dispus constituirea unei comisii disciplinare care să cerceteze incidentul.

Reprezentanții comisiei disciplinare au solicitat să li se pună la dispoziție înregistrările imaginilor de pe camerele video de supraveghere, pentru identificarea și analizarea faptelor prezentate în sesizare.

Totodată, membrii comisiei au informat Departamentul Emisiuni și Știri Sportive că, începând cu data de 14 noiembrie, este necesară prezența fizică la sediul TVR a persoanei cercetate, pentru a fi audiată”, se arată în comunicatul primit de Gsp.ro de la TVR, după ce jurnaliștii au solicitat puncte de vedere din partea conducerii, pe marginea acestui subiect.

Interveția avocatului: „Vă somez…”

Conform Gsp.ro, în cursul serii de marți, pe adresa de email a redacției s-a primit un mesaj din partea avocatului Florin Ionuț Pascu, care susține că îl reprezintă pe Marian Olaianos.

„Vă somez să nu publicați pe site-ul ce-l dețineți nici o informație în posesia căreia ați intrat cu privire la activitatea profesională, socială sau familială a clientului ce-l reprezint. Menționez faptul că, la acest moment, nu există nici o sancțiune dată, administrativă, civilă sau penală împotriva clientului ce-l reprezint astfel încât acesta beneficiază de prezumția de nevinovăție”, se arată în mesajul amintit de GSP.ro.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre