Simona Ionescu / Redactor Șef

Pelerinaj cu tradiție la moaștele Sfântului Mina. S-au împărțit sarmale credincioșilor

Pelerinaj cu tradiție la moaștele Sfântului Mina. S-au împărțit sarmale credincioșilor
11 noiembrie este ziua în care pașii credincioșilor s-au îndreptat către biserica Sfântul Mina, care păstrează moaștele celui învrednicit de Dumnezeu cu darul facerii de minuni.

Biserica Parohiei „Sfântul Mina“ – Vergu din Buricul Capitalei este locul unde se înfăptuiesc minuni. Pe 11 noiembrie, sfântul lăcaș a devenit neîncăpător. Printre cei care s-au rugat sfântului s-a numărat și primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Pelerinaj cu tradiție la moaștele Sfântului Mina

11 noiembrie este momentul când indiferent ce statut social ai, te pleci în fața Sfântului Mina. În Biserica Parohiei „Sfântul Mina“ – Vergu oamenii, adunați ciorchine și-au spus speranța în icoana care aduce înapoi pierderi. Pentru că Sfântul Mina este de mare ajutor celor păcăliți și înșelați într-o lume nebună.

El e ocrotitorul, mijlocitorul și pururea rugătorul înaintea lui Dumnezeu pentru sufletele noastre. Aduce înapoi nu doar lucrurile pierdute, ci și sănătate, încrederea pierdută în lucrurile sfinte. Se spune că cei care citesc viața Sfântului Mucenic Mina nu rămân niciodată cu dorințele neîmplinite. Pentru că aşa cum spune Mântuitorul: «Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi afla; bateţi şi vi se va deschide».

1000 de sarmale pentru credincioși

Credincioșii au așteapat cuminți să le vină rândul să se închine la racla cu odoarele sfântului Mina, scoasă din lăcașul de cult și așezată în baldachinul din curte. Iar printre cei care s-au rugat cu lacrimi fierbinți s-a numărat și primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Pentru credincioșii care s-au rugat la moaștele unuia dintre cei mai mari sfinți ai creștinătății au fost pregătite 1000 de caserole cu sarmale și alte bunătăți. Un alt mic dar de la sfântul Mina.

Biserica a fost ridicată de paharnicul Vergu

Frumoasa biserică a Sfântului Mina a fost ridicată de paharnicul Vergu și jupânița Ancuța, despre care unii cronicari spun că ar fi fost fiica mai mică a voievodului martir Constantin Brâncoveanu. Sfântul lăcaș a fost sfințit în anul 1725 și sfințită pe 4 septembrie, după cum a reieșit din vechea pisanie. Pentru fiecare persoană care intră în această biserică există un răspuns, dat la momentul potrivit. După măsura credinței și taina rugăciunii.

Sursă foto: g4media, facebook

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre