Simona Ionescu / Redactor Șef

Azi începe pelerinajul la moaștele Sfântului Bonifatie, aduse la biserica Sfânta Maria din Pipera Voluntari

Azi începe pelerinajul la moaștele Sfântului Bonifatie, aduse la biserica Sfânta Maria din Pipera Voluntari
Atât de mult i-a iubit Dumnezeu pe sfântul Pangratie și sfântul Bonifatie încât a rânduit ca aceștia să se reîntâlnească și să nu se mai departă niciodată. Moaștele sfântului Bonifatie au fost aduse pentru prima dată în România, la biserica Sfânta Maria din Pipera Voluntari, unde sfântul Pangratie săvârșește minuni.

Nimeni nu-i va mai putea despărți vreodată pe cei doi prieteni buni și iubitori de Dumnezeu, sfântul Pangratie și sfântul Bonifatie, „viteaz nevoitor si slăvit răbdător de chinuri”. Moaștele acestuia vor fi aduse la biserica Sfânta Maria din Pipera Voluntari pe data de 30 martie și vor rămâne în acest loc, întru cinstire. Sfântul Bonifatie este sărbătorit pe 19 decembrie.

Ziua porților deschise la biserica Sfânta Maria din Pipera Voluntari

30 martie este o zi specială nu doar pentru slujitorul bisericii Sfânta Maria din Pipera Voluntari, ci mai ales pentru credincioșii care îi vor călca pragul. Este Ziua porților deschise, când vor veni oameni din toată țara și se vor închina sfinților care nu-i lasă niciodată la greu.

„Oamenii aleg un sfânt căruia i se vor închina cu cinste și evlavie”

„30 martie va fi Ziua porților deschide la biserica Sfânta Maria din Pipera Voluntari. Noi obișnuim ca în fiecare an să aveam această sărbătoare.

Biserica Sfânta Maria va fi înnobilată cu moaștele sfântului Bonifatie

Oamenii vin, se închină, își pun dorințe și își aleg un sfânt pe care-l cinstesc cu evlavie. Tot atunci vom afișa și certificatele de autenticitate ale sfinților, pentru a nu exista vreo suspiciune. Certificarea este foarte importantă pentru cei neîncrezători”, a mărturisit părintele Emilian Prodan.

Sfântul Bonifatie i-a construit sfântului Pangratie prima biserică și prima raclă din aur

Contemporan cu sfântul Pangratie, sfântul Bonifatie a fost ajutat de acesta în decursul vieții lui. Sfântul Bonifatie i-a construit de altfel și prima biserică sfântului Pangratie în Taurmina, când l-au martitizat păgânii, dar și prima raclă din aur.

„Cu voia lui Dumnezeu, sfântul Bonifatie ajunge pentru prima dată în țara noastră, pentru a se reîntâlni cu sfântul Pangratie.

Sfântul Pangratie, făcătorul de minuni

Așa cum citim în viața sfântului Bonifatie, el a fost un om de rând care a fost încreștinat și care astăzi este recunoscut ca fiind sfântul ce stă împotrivă patimilor, alcoolului, fumatului și a altor patimi, pe care omul le are ca o slăbiciune a minții”.

Moaștele sfântului Bonifatie sunt aduse într-o raclă din argint

„Iată cum a rânduit Dumnezeu să întărim această cetate sfântă, această biserică cu sfinții care vor avea grijă de sufletele celor care și-au pierdut speranța. Și care au încredere în puterea lui Dumnezeu și în a celor care stau lângă tronul Lui, sfinții. Moaștele sfântului Bonifatie vor fi aduse din Bulgaria, într-o raclă din argint, specială, ce poartă simbolul sfinților”, a mărturisit părintele Emilian Prodan.

Pr. Emilian Prodan, mereu în slujba credincioșilor

„Îmi doresc ca biserica sfânta Maria să devină loc de pelerinaj pentru toți creștinii”

În biserica sfânta Maria din Pipera Voluntari credincioșii se pot închina Sfântului Pangratie, sfântei Agnia, sfântului Emidio, protector al caselor de dezastre, sfântei Lucia din Roma, sfinților Apostoli Petru și Pavel și bineînțeles, celei mai iubite dintre toți sfinții, Maica Domnului.

Sfântul Emidio, protectorul caselor de dezastre

„Pe 30 martie vor veni credincioși din toată țara pentru a aduce mulțumiri lui Dumnezeu și pentru a-și curăța sufletul de păcate. Pentru mine e o mare bucurie, pentru că nu întâmplător moaștele sfântului Bonifatie au ajuns aici.

Cu ajutorul sfântului Pangratie și a lui Dumnezeu, sfântul Bonifatie va veni și va rămâne la noi. Ne-am dorit foarte mult să găsim un sfânt protector al familiilor care se dezbină de la patimile nestăpânite. Acest sfânt ne-a fost descoperit să vină chiar de către sfântul Pangratie. Îmi doresc ca biserica sfânta Maria din Pipera Voluntari să devină loc de pelerinaj pentru toți creștinii”, a mai spus slujitorul sfântului lăcaș, preotul Emilian Prodan.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre