Simona Ionescu / Redactor Șef

Pepenașii murați, preferații românilor pe timp de iarnă. Secrete bine păstrate ca să aibă un gust deosebit

Pepenașii murați, preferații românilor pe timp de iarnă. Secrete bine păstrate ca să aibă un gust deosebit
Nimic nu se compară cu o friptură savuroasă sau o iahnie de fasole, acompaniată de pepenași murați. La prima vedere, sunt ușor de pregătit, dar câteva trucuri vă pot fi de mare ajutor.

Fără îndoială că pepenașii murați se află în topul murăturilor. Iată ce trebuie să știți ca să iasă exact ca la carte.

Pepenașii murați, preferații românilor pe timp de iarnă. Secrete bine păstrate ca să aibă un gust deosebit

Oricine își amintește cu plăcere de iernile copilăriei când bunica punea pe masă, pe lângă multe alte bunătăți și pepenași murați. Nu sunt deloc greu de pregătit, dacă veți respecta o rețetă veche, dar cu același gust extraordinar. Primul lucru la care trebuie să fiți atenți atunci când achiziționați pepenașii este ca aceștia să nu fie moi. Ingredientul minune care le dă savoare sunt crenguțele de vișin, car se vor așezat pe fundul borcanului.

Mod de preparare

Pentru a pregăti cei mai buni pepenași murați aveți nevoie de următoarele ingrediente: gogonele, pepeni de mărime mică, castraveți de mărime mică, frunze de țelină, frunze de hrean și crenguțe de vișin. Spălați cât mai bine crenguțele de vișin și așezați pe fundul borcanelor.

Luați fiecare pepenaș în parte, spălați cu atenție și vedeți să nu fie lovit. Dacă aceștia nu sunt chiar atât de mici încât să fie introduși în borcan, pot fi tăiați în jumătate sau în felii groase. Spălați bine gogonelele și castraveții și, de asemenea, aveți grijă ca legumele să nu fie lovite. Puneți-le, printre pepeni. Spălați la fel de bine frunzele de țelină și pe cele de hrean și introduceți apoi în borcan.

Pentru a pregăti saramura, aveți nevoie de 25 grame de sare de mare la un litru de apă. Nu folosiți sare iodată. După ce saramura s-a fiert, se lasă să se răcească, apoi se adaugă peste legume. Puneți capacul la borcane și lăsați la murat și depozitați în locuri ferite de umezeală. Veți avea la iarnă cele mai bune murături pe care le-ați mâncat vreodată.

Sursă foto: lalena

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre