Uite o idee pentru un altfel de murături: pepene în saramură.

Rețeta de pepeni murați

Pepenele murat este o murătură excelentă,  lângă o porție de friptură. Este ușor să-l pui la borcane în saramură.

Ingrediente

  • pepeni micuţi
  • o ţelină cu frunze
  • 2 morcovi
  • 4-5 bucăţi hrean
  • crenguţe de mărar
  • Saramură
  • 1 lingură sare/la 1 litru de apă
  • o cană oţet/ la 8 litri de apă apă
  • boabe de muştar
  • boabe ienibahar.

Mod de preparare

Spală pepenii şi aşază-i întregi sau tăiaţi jumătăţi, alături de rondelele de morcov, bucăţile de hrean tăiate pe lung şi țelina tăiată cu tot cu frunze în borcane de murături.

Aşază borcanele umplute pe cozi de cuţite/furculiţe sau pe tăvi metalice, pentru a preveni crăparea borcanelor.

Separat, pe aragaz, fierbe într-o cratiţă încăpătoare o soluţie de apă cu sare şi oţet, în raportul menţionat: 1 lingură de sare la 1 L apă + o cană (de ceai) de oţet la 8 L apă.

Toarnă aceastaă saramură clocotită peste pepenii de murat cu grijă, apoi leagă borcanele cât mai repede cu celofan şi sfoară de bucătărie.

Lasă borcanele de pepeni muraţi să se răcească complet înainte de a le muta în cămară, la rece, pentru iarnă.


Miedovic – cel mai fin și aerat tort din miere

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri