Miedovic – cel mai fin și aerat tort din miere

Miedovic – cel mai fin și aerat tort din miere
Prăjiturile cu miere sunt prăjiturile copilăriei celor mai mulți dintre noi. Azi vă prezentăm rețeta unui tort fin și aerat, Miedovic. Foile nu necesită însiropare, întrucât sunt moi chiar și după ce le scoatem din cuptor. Ele se coc în cuptor doar pe o parte timp de doar 3 minute. În final, rezultă foi de culoare aurie de miere.

Ingrediente foi:

2 ouă, 150 g zahăr, 90 g miere, 100 g unt, 1,5 linguriță bicarbonat de sodiu, un praf de sare, 450 g făină.

Preparare foi:

Pentru început vom amesteca într-un vas din sticlă ouăle, zahărul și mierea. Punem vasul pe o cratiță cu baie de aburi. Am pus aici untul cuburi. Am amestecat încontinuu până la dizolvarea completă a zahărului și pînă la topirea untului. Am lăsat amestecul pe baie de aburi încă vreo 5 minute. Se ia vasul de pe cratiță și se adaugă bicarbonatul de sodiu, după care se amestecă treptat făina.

Vom modela o cocă de aluat moale care se va lipi de mâini. Nu vă mirați, aluatul acesta trebuie să se lipească de mâini. Coca de aluat o punem în peliculă alimentară în congelator 40 de minute sau în frigider pe 2 – 3 ore. După ce scoatem aluatul din congelator, vom observa că deja nu mai are o consistență lipicioasă, ci este solid.

Divizăm aluatul în 10 bile, iar din fiecare întindem cu sucitorul o foaie pe o bucată de hârtie de copt cu diametrul de 18 cm. Facem forma rotundă cu ajutorul unei farfurii. Cu furculița găurim foaia. Coacem foile în cuptorul supraîncălzit la 180 de grade C doar pe o parte. Avem grijă ca foile să nu ardă, întrucât se coc repede. Marginile rămase le coacem pentru a decora tortul.

Ingrediente cremă:

1,200 g smântână ( 25-30% grăsime),300 g zahăr pudră, 1 pachet zahăr vanilat.

Preparare cremă:

Amestecăm cu telul vreo 3 – 4 minute. Încorporăm tortul, ungând cu cremă fiecare blat și suprapunându-le. Păstrați o parte pentru decorul lateral. Tortul îl lăsăm la rece  6 – 8 ore înainte de a fi servit.

Un tur virtual în reședința celui mai adorat cuplu. Cum arată casa lui Beyoncé și Jay-Z?

Sursa: Bunica.md

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp