Simona Ionescu / Redactor Șef

Alfred Bulai, fostul profesor de la SNSPA, reținut de procuror după percheziții în casa și mașina lui. Update

Alfred Bulai, fostul profesor de la SNSPA, reținut de procuror după percheziții în casa și mașina lui. Update
Casa și mașina lui Alfred Bulai au fost percheziționate astăzi de către polițiștii de la secția 2 poliție. Sociologul a fost dus la audieri în fața procurorului de caz și a dat declarații. Probabil că la dosar sunt suficiente probe care îl încriminează.

Update: Bulai, scos cu cătușe la mâini

După trei ore de audieri, fostul profesor a fost reținut pentru 24 de ore. Procurorul de la Parchetul Sectorului 1 va decide mâine dacă îl pune sub control judiciar sau îl va duce la instanță cu cererea pentru un mandat de arestare de 30 de zile.

După o lună de la începerea anchetei, Alfred Bulai a ajuns în această dimineață la secția 2 poliție pentru audieri. Totodată, oamenii legii au făcut percheziții la casa acestuia, de unde au luat mai multe cutii cu probe.

Nici la ieșirea din secția de poliție, fostul profesor de la SNSPA, acuzat de mai multe studente că le-au hărțuit sexual, nu a vrut să dea niciun fel de declarație. Avea cătușe la mâini și a slăbit vizibil.

Acuzația oficială este de folosire abuzivă a funcției în scop sexual și agresiune sexuală.

Știrea inițială

Asistenta lui Bulai se presupune că a avut o relație cu sociologul

E vorba de înscrisuri, documente, probe audio și video, ce urmează să fie analizate de procurori în cel mai scurt timp. Totodată a fost percheziționată și mașina lui Alfred Bulai, care a avut loc cu sociologul în automobil.

A fost percheziționată și casa asistentei fostului profesor, Corina Benga, despre care se presupune că ar fi avut o relație cu sociologul.

A fost percheziționată și casa fostei soții a lui Bulai

Alfred Bulai a fost dus astăzi la audieri

Alfred Bulai va fi audiat pentru prima dată astăzi după o lună de când a început ancheta. La început, Bulai spunea că va da lămuriri doar în fața Comisiei de etică, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Fostul profesor e vizibil slăbit, neagă totul și a fost iritat de prezența jurnaliștilor. „Lăsați-mă în pace, ce vă interesează pe voi?”, a spus acesta. Tot astăzi anchetatorii au făcut percheziție și la casa fostei soții a sociologului.

Au fost făcute și trei percheziții la SNSPA

Cu o lună în urmă, anchetatorii au făcut percheziții la trei sedii ale SNSPA, iar pe 6 august instituția i-a desfăcut lui Bulai contractul de muncă. În dosar au fost audiate persoane vătămate dar și martori, printre care decanul Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA, Cristian Pârvulescu.

Pe 20 august, acesta a mărturisit că nu a știut că o studentă a fost  „înfometată în timpul practicii şi că a avut nevoie de asistenţă medicală”.

De asemenea, acesta a susținut și că „este singurul stagiu de practică pe care îl aveam la facultate şi la care nu găsim în momentul de faţă rapoarte”. Alfred Bulai este acuzat de „folosirea funcției în scop sexual”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre