Procurorii l-au încolțit pe Alfred Bulai și au început perchezițiile și la un alt sediu SNSPA, dar și la un cămin studențesc. După peercheziții, va fi audiat și decanul facultății.
Procurorii caută dovezi prin care să-l incrimineze pe Alfred Bulai și nu lasă nici un loc neverificat. Potrivit surselor Digi24, oamenii legii vor ridica dispozitive ale profesorului, dar și documente, unde ar putea găsi date importante despre ancheta de hărțuire sexuală în care este vizat sociologul. Vor fi ridicate și imagini care au fost surprinse de camerele de supraveghere.
Un aperitiv fabulos: pâine umplută
Zeci de martore au fost audiate până acum
Anchetatorii au audiat până acum zeci de martore, printre care multe foste studente ale SNSPA, unele dintre acestea victime ale lui Alfred Bulai, dar și femei care au asistat la scenele greu de explicat în cuvinte create de fostul profesor.
Nu s-au putut recolta însă probe biologice. Persoanele hărțuite sexual de Alfred au venit în număr mare să se destăinuie oamenilor legii, după ce autoritățile au făcut un apel să fie făcute sesizări, inclusiv sub protecția anonimatului.
„În această dimineață sunt puse în executare trei mandate de percheziție”
„Având în vedere sesizarea din oficiu întocmită la nivelul Secţiei 2 Poliţie, în care procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală.
Victimele și martorii au fost chemați și la poliție și la Parchet
Fapte care ar fi fost comise de către un bărbat, în vârstă de 61 de ani, cadru didactic al unei universităţi din Capitală, în această dimineaţă sunt puse în executare trei mandate de percheziţie, la trei adrese din Municipiul Bucureşti”, se arată într-un comunicat al DGPMB.
Victimele și martorii au fost chemați atât la poliție cât și la Parchet. Potrivit surselor judiciare, s-au primit peste 20 de email-uri, care se pot transforma în plângeri. Atât împotriva lui Bulai, cât și a lui Marius Pieleanu, alt profesor acuzat, care, deși a plecat de la SNSPA, susține că este nevinovat.
Bulai a făcut cerere pentru pensionare începând cu luna octombrie
Alfred Bulai a fost concediat pe data de 6 august de conducerea SNSPA. Anterior, el făcuse cerere de pensionare, începând cu luna octombrie. Adus în fața Comisiei de etică, Bulai a cerut răgaz de o lună pentru a-și pregăti apărarea.
Contractul de muncă al lui Alfred Bulai a fost desfăcut pe loc prin decizia adoptată de Comisia de Etică, semnată de Remus Pricopie, rectorul SNSPA.
„Am semnat cu gândul la victimele știute și neștiute ale celui care, în loc să fie profesor, un mentor pentru tinerele generații, a ales să încalce principiile de bază ale oricărei comunități civilizate și să supună mai multe persoane unui tratament nedemn și abuziv”, se arată în comunicatul de presă.
Citiți și
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook