Simona Ionescu / Redactor Șef

Exclusiv. Dincolo de poftele erotice ale profesorului Alfred Bulai, mai interesante sunt afacerile sociologilor Bulai

Exclusiv. Dincolo de poftele erotice ale profesorului Alfred Bulai, mai interesante sunt afacerile sociologilor Bulai
Profesorul Alfred Bulai este personajul negativ al momentului, alături de colegul lui, Marius Pieleanu. Însă dincolo de poftele erotice ale cândva stimabilului Bulai, mai interesante sunt afacerile de-a dreptul prospere ale sociologilor Bulai, Ana și Alfred.

Poftele erotice neortodoxe și totodată ilegale ale profesorului proaspăt pensionat Alfred Bulai au ieșit la iveală la finalul lunii iulie, iar odată cu ele au început să pice și alte cadre didactice reputate, precum Marius Pieleanu. 

Însă dincolo de poftele lui Alfred Bulai, interesante sunt și afacerile pe care acesta le-a desfășurat, de-a lungul vremii, cu Ana Bulai, cea despre care s-a crezut ca îi este fiică, pentru ca mai apoi să iasă la iveală că de fapt îi era soție. 

Ana Bulai, absentă din declarația de avere a „soțului”

Presa autohtonă a vuit recent vizavi de informația conform căreia Ana Bulai și-ar fi dat soțul afară din casa din Bragadiru, nemaiputând suporta acuzațiile grotești cu care acesta se confruntă. Reporterul site-ului Rețete și vedete a investigat întreaga situația, iar lucrurile s-ar părea că stau un pic diferit cu privire la vedetele sociologiei românești. 

La o analiză atentă a ultimelor declarații de avere ale lui Alfred Bulai (care pot fi consultate integral aici), afișate public pe site-ul oficial al SNSPA, concluziile care reies sunt surprinzătoare. În niciuna dintre declarațiile de avere ale lui Alfred Bulai nu apare Ana, cea care ar fi, chipurile, soția sa cu acte. Aceasta este o cerință legală, aceea de a trece inclusiv veniturile soției sau ale copiilor care se află în îngrijire (spre exemplu alocații). 

Ana Bulai nu apare în niciuna din declarațiile de avere ale lui Afred Bulai, din 2018 până la finalul anului 2023
Sursa: Captura SNSPA

De aici, concluzia este una simplă: presupunând că Alfred Bulai nu a mințit în declarația de avere, deducem că Ana Bulai nu mai este soția sa cu acte, cel puțin din 2018 încoace, de când SNSPA păstrează declarațiile de avere ale cadrelor didactice. 

Datele importante, expuse la vedere 

Nu este totuși nimic în neregulă ca doi oameni care nu se înțeleg să divorțeze. În cazul de față însă, datele verificate sugerează cu totul altceva. Alfred Bulai și cea care i-a fost soție, Ana Cornelia, au împreună și o entitate juridică, o firmă înființată inițial în anul 2002. 

Numai în 2018, Alfred Bulai a încasat dividende în valoare de aproximativ 93.000 de lei
Sursa: Captura Declarație de Avere 2018 Alfred Bulai

Firma, care are ca și obiect de activitate Cod CAEN 7220 – Cercetare- dezvoltare în științe sociale și umaniste, a fost o adevărată cloșcă cu pui de aur pentru cei doi sociologi de-a lungul anilor. Din datele financiare studiate, cel mai vechi bilanț disponibil fiind cel pe 2018, reiese că firma, cu excepția anilor 2019 și 2020, a ieșit mai mereu pe profit. 

Numai în 2018, firma i-a adus lui Bulai în conturi dividende în valoare de puțin peste 93.000 de lei, adică aproape 20.000 de euro. 

Ani prolifici pentru sociologii Bulai 

Mai mult decât atât, la o analiză atentă a CV-ului oficial al lui Alfred Bulai, regăsim date despre cât de bine a mers firma lui și a fostei soții în trecut. Proiectele dezvoltate au atras fonduri europene consistente și, cel mai probabil, bani mulți de la stat. 

Ca și exemplu, redam mai jos activitatea bănoasă din 2005-2006, conform CV-ului profesorului, care poate fi consultat integral aici.  

Fragment din CV-ul public al lui Alfred Bulai
Sursa: Unibuc.ro

„Activități de evaluare în cadrul programului „Desfășurarea cercetărilor privind activitățile de comunicare”, finanțat de Delegația Comisiei Europene, program care vizează evaluarea campaniilor de comunicare desfășurate de Delegația Comisiei Europene în România.

Beneficiar: AB Research Grup România”, este traducerea în română a textului scris chiar de către Alfred Bulai. 

Proiectul nu este unul singular, societatea comercială a celor doi marcând mai multe de acest gen din 2002 până azi. 

Când și de ce au divorțat Ana și Alfred Bulai 

Afacerile prospere demarate de sociologii Bulai au justificat, posibil, divorțul în acte al celor doi, la o dată necunoscută de public, dar presupusă a fi înainte de anul 2018, când avem prima declarație de avere a lui Bulai, menționată mai sus. 

Firma sociologilor Bulai a ieșit pe profit în ultimii ani
Foto: Captură Risco

Să fi avut loc divorțul cu scopul atragerii mai multor finanțări? Sau poate doar s-a sfârșit, la un moment dat, iubirea nebună începută pe băncile facultății, așa cum a fost descrisă încă de acum mulți ani? Nu se știe exact, însă suspiciunile și întrebările există. 

Bulai nu a declarat proprietatea din Bragadiru, ci doar un apartament 

Informația cum că Alfred Bulai a fost dat afară din casa celor doi din Bragadiru după izbucnirea scandalului, poate fi și ea pusă ușor sub semn de întrebare, căci, din nou, dovezile legale sugerează alte explicații posibile. 

Casa din Bragadiru în care locuiește Ana Bulai este ferită de ochii curioșilor
Foto: Rețete și Vedete

În fapt, Alfred Bulai nu deține o proprietate în Bragadiru, căci din declarația sa de avere reiese că acesta are pe numele său doar un apartament în Sectorul 6 al Capitalei, în Drumul Taberei mai exact. Acolo unde de altfel și locuiește de ceva vreme, posibil chiar de anul trecut, așa cum arată și CV-ul său, care îi localizează adresa permanentă în acel apartament. 

Casa din Bragadiru a Anei Bulai, ferită de ochii curioșilor 

Firma pe care sociologii Bulai au deținut-o ani întregi împreună, dar din care Alfred Bulai a ieșit cu totul în 2023, are sediul social chiar la adresa din Bragadiru. Alfred și Ana Bulai au mutat firma acolo în 2017, mai exact în luna octombrie. 

Foștii soți, divorțați cândva înainte de 2018, au continuat să aibă părți sociale din firmă până în 2022 inclusiv. Cât despre domiciliul actual al Anei Bulai, aceasta locuiește la aceeași adresă la care se află firma. 

Ce spun vecinii Anei Bulai 

Casa în care locuiește Ana Bulai este ferită de ochii curioșilor, fiind atât de ascunsă, încât ai putea să o ratezi cu ușurință. Aflată într-un complex cu drum de acces privat, proprietatea este construită într-o zonă cu posibilități financiare ridicate. 

Vecinii au confirmat că Ana Bulai locuiește pe proprietate.
Foto: Rețete și Vedete

Gardul negru din fier ascunde curtea și intrarea în casa impunătoare, cu etaj, însă nefinisată pe exterior. Vecinii lui Bulai au confirmat pentru Rețete și Vedete că Ana Bulai locuiește în acea casă, ba chiar au identificat și mașina acesteia aflată în fața porții, un autoturism marca Suzuki. Nu se știu însă detalii despre Alfred Bulai în această ecuație, căci locuitorii din zonă nu au confirmat prezența acestuia pe proprietate. 

Alfred Bulai punea studentele să se dezbrace, fosta nevastă le analizează calitatea meselor 

În ceea ce o privește pe doamna Bulai, aceasta și-a văzut de treabă de-a lungul anilor și a crescut  serios profesional. În timp ce profesorul dezbrăca studente ca să le verifice „încrederea” în ele, Ana Bulai le analiza mesele, pentru a vedea dacă sunt sănătoase sau nu. 

Casa din Bragadiru nu apare deloc în declarația de avere a lui Alfred Bulai, ceea ce sugerează că este pe numele fostei soții
Foto: Rețete și Vedete

Aceasta a realizat, recent, un studiu, finanțat cel mai probabil pe bani grei, despre calitatea „mesei sănătoase” în școli. Desigur, a ajuns la concluzii șocante: „sunt comunități unde parizerul reprezintă apogeul gătitului și cartoful prăjit – maximul de gust”. 

Ce avere are Alfred Bulai 

În ceea ce privește averea actuală declarată a lui Alfred Bulai, acesta avea în conturi, la finalul anului 2023, aproximativ 70.000 de euro. Pe lângă ei, profesorul mai deține și apartamentul din Drumul Taberei, precum și 2 mașini, conform ultimei sale declarații sale de avere. 

Începând cu data de 6 August 2024, SNSPA a desfăcut contractul individual de muncă al lui Alfred Bulai. Profesorul este în prezent cercetat penal, iar procurorii urmează să cheme martorii la audieri. 

Rămâne de văzut ce alte detalii vor ieși la iveală pe măsură ce investigațiile avansează și dacă cei implicați vor oferi explicații suplimentare pentru a răspunde suspiciunilor și întrebărilor care persistă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre