La doar opt zile după ce au apărut acuzații de hărțuire sexuală „cu gândul la victimele știute și neștiute”, a venit și prima pedeapsă pentru Alfred Bulai. I s-a desfăcut contractul de muncă de la SNSPA într-o zi sfântă.
Alfred Bulai a depus cerere de pensionare
Printr-un mesaj pe contul de socializare al instituției, Remus Pricopie, rectorul SNSPA a anunțat că a semnat dispoziția de desfacere a contractului individual de muncă al lui Alfred Bulai.
Un aperitiv fabulos: pâine umplută
După acuzațiile de hărțuire sexuală ce i-au fost aduse de studente, Alfred Bulai a depus cerere de pensionare, însă nu va scăpa așa ușor. Poliția Capitalei a început investigațiile în acest caz, pentru infracțiunea de folosire a funcției în scop sexual. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au început și audierile victimelor și martorilor.
Rectorul spune că Alfred Bulai a supus „mai multe persoane unui tratament nedemn și abuziv”
„Am semnat (desfacerea contractului – n.r.) cu gândul la victimele știute și neștiute ale celui care, în loc să fie profesor, un mentor pentru tinerele generații, a ales să încalce principiile de bază ale oricărei comunități civilizate. Și să supună mai multe persoane unui tratament nedemn și abuziv”, a spus Pricopie.
„E foarte important să fim alături de victime și familiile lor”
Rectorul SNSPA susține că, din nefericire, „România rămâne una dintre țările din Uniunea Europeană în care misoginismul, agresivitatea verbală și hărțuirea sexuală sunt în general tolerate. Prin lipsa de reacție instituțională și prin inexistența unor instrumente reale de ordin civil sau penal de pedepsire a agresorilor și protejare a victimelor”.
De asemenea, acesta a precizat că e foarte important să „fim alături de victime și familiile lor, prin toate mijloacele care ne stau la dispoziție și să le încurajăm să expună orice situație pe care o consideră abuzivă”.
Remus Pricopie spune că trebuie să fie revizuită „întreaga lesiglație în domeniu”
Pe de altă parte, rectorul Remus Pricopie aduce în discuție nevoia de revizuire a „întregii legislații din domeniu – nu numai cea specifică universităților -, atât în materie de drept administrativ, dar și de drept penal”.
Acesta afirmă și faptul că „subiectul declanșat de cazul Bulai nu se va închide aici”. Acesta menționează că instituția va continua să analizeze situația creată, „pe mai multe planuri”. În acest sens, toate datele pe care SNSPA le adună, vor fi trimise către organele de anchetă penală „pentru a contribui la derularea investigațiilor deja demarate”.
„Vina colectivă funcționează doar în regimurile totalitare”
Pe de altă parte, Remus Pricopie spune că afirmația „toți știau este mincinoasă și calomnioasă”, neexistând „nici un element care să o susțină”.
„Vina colectivă funcționează doar în regimurile totalitare. A acuza in corpore o întreagă comunitate academică, cu mii de membri, și a arunca cu noroi asupra tuturor profesorilor dedicați de la SNSPA poate fi util doar celor care nu au legătură cu educația, ci eventual cu interesele unor politici extremist-radicale, pe care SNSPA le-a combătut în mod constant și va continua să le combată”, afirmă el.
Tot acuzații de hărțuire sexuală au apărut și în cazul prodecanul Facultății de Științe Politice a SNSPA, sociologul Marius Pieleanu. Acesta a anunțat că va pleca din această instituție.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook