Simona Ionescu / Redactor Șef

Petardele și artificiile de Revelion, coșmarul animalelor de companie. Ce trebuie să facă proprietarii

Petardele și artificiile de Revelion, coșmarul animalelor de companie. Ce trebuie să facă proprietarii
Dacă pentru oameni petardele și artificiile de Anul Nou sunt doar o distracție, animalele de companie sunt extrem de speriate.

Noaptea de Revelion este una dintre cele mai traumatizante pentru animale. Vă dăm câteva sfaturi despre cum le feriți.

Petardele și artificiile de Revelion, coșmarul animalelor de companie. Ce trebuie să facă proprietarii

Potrivit Autorității pentru Supravegherea Animalelor, în noaptea de Revelion se înregistrează cele mai multe pierderi de câini și pisici. Prietenii noștri necuvântători, spun specialiștii, au auzul de câteva ori mai fin decât al nostru și pot percepe sunete pe care noi, oamenii, nu le auzim. De aceea, când aud zgomot de petarde sau artificii, pisicuțele și cățeii se simt pur și simplu torturați.

Țineți animalele în casă

Dacă aveți animale de curte, ar fi indicat ca de Revelion să stea cu dumneavoastră în casă și atunci se vor simți protejate. Țineți geamurile închise și, în cazul în care plecați de Revelion, lăsați televizorul aprins, dar și lumina. Mângâiați animalele pentru că așa vor simți că nu sunt singure și sunt iubite. În casă, animalul trebuie să aibă un loc retras, unde să se simtă confortabil. Acesta trebuie ales însă departe de geamuri.

Faceți plimbări lungi în Ajun de Revelion

Recomandarea specialiștilor este ca în ajun de Revelion să faceți o plimbare mai lungă cu câinele. Acesta va obosi fizic și psihic iar când veți ajunge acasă, va dori să doarmă și va trece mai ușor peste noaptea dintre ani. Foarte important este să-i arătați animalului că totul este bine și zgomotele de afară sunt normale. Nu deveniți agitați pentru că animalul simte și se va speria și mai mult.

Și păsările pot rămâne traumatizate

Ar fi ideal ca animalul să fie cipat, spun specialiștii. În cazul în care se va pierde, va fi imediat găsit. Niciodată nu se vor folosi obiecte pirotehnice în apropierea animalelor, pentru că pot surzi și se pot răni. Și păsările trec printr-un șoc, dacă aud zgomote și nu au lumină. Pentru a prevenirea acest lucru, e indicat să aibă lumina aprinsă la miezul nopții și să comunicați cu ele.

Sursă foto: zooplus

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre