Simona Ionescu / Redactor Șef

Piedone, prima declarație la ieșirea din închisoare. „La Dumnezeu m-am rugat să deschidă ochii judecătorilor”

Piedone, prima declarație la ieșirea din închisoare. „La Dumnezeu m-am rugat să deschidă ochii judecătorilor”
După aproape un an de închisoare, Cristian Popescu Piedone e liber. Curtea de Apel a dat sentința care e definitivă.

El a fost așteptat la poarta penitenciarului de copiii săi, Anamaria și Vlad, care erau în culmea fericirii, dar și de mulți fani care au venit să-l felicite și să-l susțină.

Fiica sa, Anamaria a fost extrem de entuziasmată și a făcut primele declarații. Tânăra a mărturisit că abia așteaptă să-și îmbrățișeze tatăl, iar cei mici au început să alerge de atâta bucurie.

Fiica lui Piedone, la poarta penitenciarului

„Îl așteaptă micuții, aleargă de colo, colo”

„Fericire maximă, entuziasm, suntem fără cuvinte. Cel mai important e să ajungă acasă și vom vedea pașii următori care vor urma. Cel mai important e ca el să iasă acum de aici și să meargă acasă. Îl așteaptă micuții, îl așteaptă toată lumea, sunt entuziasmați, aleargă de colo colo, toată lumea îl așteaptă cu brațele deschise. El este un om care se adaptează în orice situație și se mulează pe absolut orice situație.

„El este prieten cu toată lumea”

Vizitele noastre au fost strict să vorbim despre familie, nu să vorbim despre cum arată penitenciarul, să vorbim despre condiții. El este prieten cu toată lumea, este iubit de toată lumea și aici, și afară, și oriunde ar merge. El știe să se facă plăcut.

Vă dați seama că speranță există în fiecare om, chiar dacă e mai îndoielnic, atâta timp cât ți s-a făcut dreptate, un an și două luni ai stat nevinovat în închisoare… nu ai cum să fii deschis spre o realizare mare astăzi. Dar se pare că fericirea lui e la fel de mare ca a noastră”, a declarat Anamaria.

Piedone și soția Iulia, marea lui iubire

„Am avut încredere tot timpul, doar în Dumnezeu și Dumnezeu a făcut dreptate”

La rândul său, Vlad Piedone care a fost alături de tatăl său în orice situația a spus că a numărat zilele de când primarul a fost închis și nu mai are răbdare până îl va strânge în brațe. „Un an, o lună și opt zile, exact atât a fost în spatele gratiilor. Nu am apucat să vorbesc cu el (Cristian Popescu Pieone, n.r.), așteptăm să iasă pe această ușă a penitenciarului.

Nici nu îmi imaginez ce e în sufletul lui, după ce a stat un an, o lună și opt zile în penitenciar nevinovat. Așteptăm să iasă. Am avut încredere tot timpul, doar în Dumnezeu și Dumnezeu a făcut dreptate. În sfârșit, am văzut că și în România există judecători care pot judeca drept.

„După opt ani de chin, e liber să facă ce vrea”

După cum știți, tatăl meu este un om surpriză. Viața, tot timpul pentru el, a fost o surpriză. Acum o jumătate de oră în penitenciar, peste jumătate de oră, acasă. După 8 ani de chin, este liber să facă ce vrea el. Este o persoană puternică, face față oricărei situații, tot timpul a mers cu capul sus, indiferent unde a mers. Iar legat de viața din penitenciar, știind că este nevinovat, el și-a strigat în fiecare zi nevinovăția”, a spus Vlad Piedone.

Se întoarce pe scaunul de primar

Piedone, prima declarație de la poarta penitenciarului

După ce a ieșit, vizibil emoționat, Piedone a mărturisit că indiferent cât de greu i-a fost nu și-a pierdut niciodată încrederea în Dumnezeu. „Cu siguranță da. Dacă nu au făcut alegeri, ce să fac? Scaunul e liber, trebuie să mă întorc. La Dumnezeu m-am rugat pentru a deschide ochii judecătorilor, dacă judecătorii sunt drepți.

Îmi voi duce sectorul până la capăt. A mă bate cu trecutul, îmi ard prezentul. Am ieșit la muncă, am cosit, le-am făcut pe toate. Am fost la cursuri, pe domeniul meu, horticultură. (…) Dar nu pierdusem speranța în Dumnezeu. La Dumnezeu m-am rugat să deschidă ochii judecătorilor. (…) Există o speranță în România pentru dreptate”, a spus acesta.

Se va reîntoarce la Primăria sectorului 5

La scurt timp după decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, prefectura București a anunțat printr-un comunicat că Piedone își va relua funcția de primar al sectorului 5.

„Referitor la decizia luată astăzi de Înalta Curte de Casație și Justiție, în ce îl privește pe domnul Cristian Popescu Piedone, prin care a fost desființată condamnarea de la Curtea de Apel București, aceasta înseamnă, mai exact, că domnul Piedone are dreptul să își reia mandatul, fără nicio restricție legală.

Bucurie incredibilă pentru Piedone. E liber!

„Încetarea mandatului de primar a fost desființată”

Condamnarea, respectiv temeiul încetării mandatului de primar al domniei sale, de la acel moment, a fost desființată, iar toate efectele condamnării sunt desființate retroactiv. Hotărârea Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă, executorie și opozabilă tuturor, nici prefectul, nici consiliul local neavând opțiunea nerespectării ei. Așadar, după comunicarea oficială a dispozitivului sentinței, voi emite ordinul de prefect de repunere în funcție”, se arată în comunicat.

„Cristian nu a avut niciodată probleme cu vreun interlop”

Cu puțin timp în urmă, soția lui Cristian Popescu Piedone a declarat pentru retetesivedete.ro cu ce se ocupă soțul său la Jilava. „Muncește alături de alți deținuți, mănâncă împreună, se ajută unul pe altul, își împărtășesc suferințele unul altuia, indiferent de clasa socială din care provin. Cristi nu a avut niciodată probleme cu niciun interlop sau deținut – să zicem, din rândul celor periculoși”, a povestit Iulia Popescu.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre