Simona Ionescu / Redactor Șef

Piedone, primul care și-a depus oficial candidatura pentru primar. Ce a dus la BEC

Piedone, primul care și-a depus oficial candidatura pentru primar. Ce a dus la BEC
PSD, ProRomânia, PNL și USR-PLUS și-au anunțat candidații pentru primăriile Bucureștiului, dar niciunul dintre partide nu a depus dosare de candidați la BEC.

Cel care a spart gheața, fiind primul candidat din București care a dus la Biroul Electoral Central (BEC) dosarele de candidați (primar și consilieri), pentru sectorul 5, a fost Cristian Popescu Piedone, fostul primar de la sectorul 4. A primit număr de înregistrare, așa cum se vede din documentul pe care-l publicăm, emis sâmbătă, 8 august.

Piedone este primarul care și-a pierdut funcția după incendiul de la Colectiv, el demisionând  când a fost acuzat că a autorizat clubul fără să aibă aviz ISU. Acum, el și partidul care l-a propus, Partidul Puterii Umaniste-Social Liberal, așteapă validarea și eventualele contestații.

Cristian Popescu Piedone și-a depus candidatura pentru funcția de primar al Sectorului 5, din partea PPU-SL și se va bate cu actualul primar Daniel  Florea și fostul primar al sectorului, Marian Vanghelie, care și el a anunțat că intră în cursă, dar nu a spus din partea cărei formațiuni. Piedone și-a început campania în sector, cu un grup de voluntari.

Cristian Popescu Piedone a depus la BEC liste cu peste 4.000 de semnături de susținere.

Alți candidați PPU-SL

Preşedintele PPU-SL Bucureşti şi preşedintele ADER au stabilit joi susţinerea candidaturii lui Neculai Onţanu la Primăria Sectorului 2, după ce PSD a anunțat că are alt candidat. Este vorba de Dan Cristian Popescu, acutalul viceprimar, lăsat baltă de PNL, al cărui membru era. Gabriela Firea a reușit să-l recruteze și să-l aducă în PSD.

Prin susținerea lui Onațanu, este consemnată a doua alianţă parafată de Umanişti la nivelul Capitalei, după cea semnată cu reprezentantul PSD Sector 4 la alegerile locale, actualul primar Daniel Băluţă. Pentru Sectorul 3, Ulise Toader va candida din partea formaţiunii umaniste.

Roger Federer, la 39 de ani. Petrece cu familia, în Elveția

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre