Simona Ionescu / Redactor Șef

Piept de pui cu salmonella în București și Ilfov. Ce spune ANPC despre cei care comercializau carnea

Piept de pui cu salmonella în București și Ilfov. Ce spune ANPC despre cei care comercializau carnea
Reprezentanții ANPC au făcut controale la două depozite Penny din București și unul din comuna Ștefănești. Au fost găsite produse infestate cu produse de pasăre cu salmonella, respectiv piept de pui, ficat de pui și pui grill.

13 martie a fost o zi cu ghinion pentru reprezentanții Penny din București și comuna Ștefănești. Specialiștii ANPC au găsit salmonella în piept de pui cu os și piele, ficat de pui Hanul Boieresc și pui grill Hanul Boieresc.

Probleme au fost la produsele Hanul Boieresc

„În data de 13.03.2024, comisarii CRPC București Ilfov au efectuat controale la societatea Rewe Romania SA (Penny), atât la depozitul situat în comuna Ștefănești, cât și în două puncte de lucru din municipiul București, având suspiciunea infestării unor produse de pasăre cu salmonella.

Au fost prelevate probe de piept de pui cu os și piele, lot 1041203, ficat de pui Hanul Boieresc, lot 1041203, pui grill Hanul Boieresc, lot 1041103 și lot 1041203, producător SC Vanbet SRL, localitatea Strâmtura Mitoc, comuna Banca, județul Vrancea”, se arată într-un comunicat al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. Din nefericire, analizele de laborator au scos la iveală prezența salmonellei.

Piept de pui cu salmonella descoperit de ANPC

Ce a spus președintele ANPC

După rezultatele de laborator, președintele ANPC, Horia Constantinescu a transmis un mesaj în care a vorbit despre ajutorul pe care-l dă Autoritatea Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor românilor prin acțiunile pe care le desfășoară. „Mă întreb dacă, şi în această situaţie, facem rău menţionând numele produsului şi al producătorului, aşa cum se plâng unele asociaţii patronale. (…)

Pot înţelege că atât unii, cât şi alţii, nu s-au obişnuit încă cu ideea de transparenţă, chiar dacă aceasta, în unele situaţii, afectează anumite interese financiare, pe care, în opinia mea, le consider meschine în raport cu interesul consumatorilor”, a spus Horia Constantinescu.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre