Șnițelul este unul dintre felurile de mâncare preferate ale copiilor mei. Găteam șnițele vieneze, cu aluat crocant, tăvălit prin pesmet.
Mofturoșii mei mâncau tot, dar la final verdictul lor era: „Au fost foarte bune, dar nu sunt nici pe departe ca ale bunicii (mama mea). Ale ei sunt mult mai moi și mult mai bune”. Mi-au spus asta o dată, de două ori, de trei ori, până când am rugat-o pe mama să-mi spună și mie cum face șnițelele- minune din piept de pui, atât de adorate de copii.
Mi-a spus: „Tu pui pesmet. Îți ies exact ca la restaurant. Eu le fac așa știu că vă plăcea vouă când erați mici. Atunci când faci aluatul pentru șnițele să nu uiți să pui în amestec o lingură mare de făină. Acesta este secretul”, mi-a spus mama.
Ingrediente șnițele din piept de pui
Așadar, pentru a face cele mai bune șnițele, ca la mama acasă, avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 2-3 bucăți piept de pui dezosat
- 3 ouă
- 2-3 linguri de făină
- O lingură de muștar
- O lingură de smântână
- Sare
- Piper
Mod de preparare șnițele ca la mama acasă
Mai întâi preparăm carnea. Tăiem carnea de pui bucățele și apoi le batem bine cu ciocanul special pentru frăgezit carnea de șnițele.
Presărăm puțin piper și sare pe fiecare bucată în parte.
Preparăm aluatul:
- Amestecăm cu un tel ouăle, cu sare și cu puțin piper. După gust puteți adăuga și puține condimente tip vegeta. Adăugăm făina puțin câte puțin, după care punem smântâna și muștarul.
- Tăvălim carnea prin aluatul moale care trebuie să fie mai gros decât cel de la clătite.
- Lăsăm carnea îmbibată în aluatul moale într-un bol, îl acoperim și dăm vasul la frigider pentru 20-30 de minute. Nu este obligatoriu acest repaus dar, după părerea mea, dar mai ales a mamei, carnea se frăgezește și mai bine.
- Încingem uleiul de floarea-soarelui și prăjim șnițelele până când acestea devin aurii.
Șnițelele din carne de pui sunt foarte bune lângă un piure de cartofi sau lângă o salată.
Vă dorim poftă bună!
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook