Simona Ionescu / Redactor Șef

Plantele de apartament pentru leneși. Cum arată și cum le îngrijim

Plantele de apartament pentru leneși. Cum arată și cum le îngrijim
Plantele de apartament au numeroase beneficii. Sunt un decor minunat, și în plus, produc și oxigen. Multe persoane renunță la ideea de a cumpăra un ghiveci decorativ din lipsa timpului pe care ar trebui să îl acorde îngrijiri acestora.

Plantele de apartament pentru leneși. Multe plante de apartament nu necesită prea multă îngrijire. Există variante chiar și pentru camere în care lumina nu ajunge, cum ar fi baia și holul. Următoarele plante pot trăi cu lumină puțină, indirectă și se simt bine la temperatura camerei. De asemenea, unele dintre ele sunt perfecte pentru cei care uită să le ude.

Calatea

Plantele de apartament pentru leneși. Această plantă provine din America de Sud și are frunze foarte speciale care vor anima orice încăpere cu frumusețea lor. Temperatura optimă pentru aceste plante este cuprinsă undeva între 18 de grade și 24 de grade. 

Poate rezista foarte bine în absența luminii. Asta nu înseamnă ca se va simți la fel de bine și fără apă. Dacă vrei ca această plantă să supraviețuiască foarte bine în casa ta atunci reține că are nevoie de o cantitate mare de apă și nu trebuie ca pamantul ei să fie uscat.

Dieffenbachia

Această plantă provine din pădurile tropicale ale Americii și se simte perfect la temperaturi care depășesc 15 grade Celsius. Un mediu optim pentru această plantă este cel cu umiditate ridicată. Deci, o poți poziționa fără griji chiar și în baie. Este o plantă cu flori verzi care va schimba cu siguranță atmosfera din casa ta.

Dracena

Aceasta este una dintre cele mai populare plante pentru interior și nu este deloc pretențioasă. Se simte foarte bine la temperatura normală din casă. 

Iarna preferă temperaturi ceva mai scăzute și vara se dezvoltă bine la 18 sau 20 de grade. trebuie să fie udată des și trebuie să te asiguri că pământul sau este tot timpul umed atunci când decizi să ții o astfel de plantă în casă.

Philodendronul

O plantă care poate fi văzută adesea în case și birouri și se va simți bine la temperatura cuprinsă între 20 și 22 de grade. iarnă nu necesită foarte multă apă, însă în tot restul anului este recomandat să te asiguri că are pământul mereu umed.

Vrei să ai energie toată ziua? Obiceiuri toxice care te lasă fără vlagă

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre