Simona Ionescu / Redactor Șef

Poftiți la afumături, brânzeturi și dulciuri tradiționale!

Poftiți la afumături, brânzeturi și dulciuri tradiționale!
Dacă vă plac produsele românești tradiționale, mergeți la Muzeul Țăranlui Român din Capitală. Găsiți acolo miere, ceramică pictată, jucării făcute manual, dar și multă mâncare.

Sunteți așteptați în această duminică (22 noiembrie) de la ora 10.00 la 18.00, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Capitală, la evenimentul „100 de Tradiții Românești”. Intrarea este liberă!

Poftiți la afumături, brânzeturi și dulcuri tradiționale!

Dacă vă este dor de gusturile din gospodăria bunicilor, le găsiți pe toate la evenimentul „100 de Tradiții Românești”.

Vizitatorii sunt așteptați de către meșterii populari și tinerii artizani participanți cu ceramică de Corund și ceramică pictată cu motive tradiționale, măști populare, icoane pe lemn și pe sticlă, mic mobilier săsesc, ii și zgărdane, cojoace și căciuli din blană naturală, jucării din lemn și din lână tricotată, bijuterii confecționate manual din argint sau din flori presate, ornamente de Crăciun, obiecte de decor din lemn sculptat sau din lavandă.

Se vor putea degusta și cumpăra produse din gastronomia tradițională. Afumături din carne de porc, brânză de burduf în coajă de brad, cașcaval din lapte de vacă, telemea de oaie, bere artizanală și palincă, prăjituri și plăcinte de casă, murături și dulcețuri pe alese, diferite sortimente de miere, siropuri de cătină, cozonaci bucovineni, zacuscă de păstrăv, kürtőskalács, dulciuri naturale artizanale de la „Smărăndița”, figurine din ciocolată sub formă de unelte sunt doar câteva dintre bunătățile cărora le puteți descoperi gustul.

Varză călită, la Muzeul Tăranului Român

Bucătarii vor găti mâncăruri din cele mai gustoase: varză călită cu jumări și mămăliguță, mușchiuleț de porc la ceaun, ciuperci cu brânză de burduf, pastramă, mâncare de praz cu măsline și sarmale de post cu ciuperci. Duminică, fiind dezlegare la pește, nu vor lipsi din meniu borșul de crap și păstrăvul la grătar.

Vă rugăm să respectați normele de distanțare socială și să manifestați responsabilitate față de sănătatea dumneavoastră și a celorlalți.


Fostul primar Tudorache trebuie să plătească procurorilor 1 milion de euro într-o săptămână. Nu scapă nici soția și menajera

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre