Rulada de porc cu ciuperci și afumătură este perfectă pentru masa în familie ori la zi festive. Arată foarte bine și este apetisantă.

Ruladă de porc cu ciuperci și afumătură. Rețeta

O mulțime de arome în rulada de carne de porc, cu ciuperci, afumătură și ciuperci.

Ingrediente

  • 800 g muşchi de porc
  • 100 g şuncă afumată, tăiată felii subţiri
  • 200 g ciuperci
  • 2 ouă
  • 1 lingură caşcaval ras
  • 1 căţel de usturoi, tăiat felii
  • rozmarin măcinat
  • vin alb sec
  • ulei
  • sare, piper

Mod de preparare

  • Carnea se spală, se lasă la scurs, apoi se taie pe lungime, astfel încât să se obţină o felie de carne care să se poată rula. Se bate puţin cu ciocanul de şniţele, apoi se condimentează şi se lasă deoparte.
  • Se bat ouăle, se adaugă caşcavalul ras, apoi se sărează, se piperează şi se prăjeşte în puţin ulei, la fel ca o omletă.
  • Separat, ciupercile se amestecă cu usturoiul şi se călesc în puţin ulei la foc mic. Se încinge cuptorul.
  • Pe felia de carne se aşază uniform feliile de şuncă afumată, omleta şi ciupercile, apoi se rulează şi se leagă cu o sfoară în spirală.
  • Se aşază într-o tavă cu puţin ulei.
  • Se presară sare, piper, rozmarin, se unge cu ulei şi se stropeşte cu vin alb.
  • Se bagă la cuptor şi se coace aproximativ o oră, iar înainte de a fi gata se taie sfoara şi se scoate.
  • Se taie felii şi se serveşte caldă, ornată cu ciuperci şi pătrunjel verde.

De unde vine pericolul purtării măştilor la copii. Un superspecialist explică

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri