Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum se prepară cea mai bună varză cu carne la ceaun

Cum se prepară cea mai bună varză cu carne la ceaun
Pe lângă faptul că este foarte gustos acest fel de mâncare, este și sățios și sănătos. Conține varză proaspătă și legume, iar carnea îi dă un gust îmbătător.

Gospodinele spun că e ideal de preparat acest fel de mâncare toamna, când legumele sunt în toi și totul este proaspăt. Un deliciu de te lingi pe degete. Urmăriți în continuare ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente:

600 g varză proaspătă, 500 g carne de porc slabă sau pasăre, 3 cartofi de mărime mijlocie, 1 morcov mare, 2 linguri pastă de tomate, 1 frunză de dafin, sare și piper după gust.

Preparare:

Pregătim ingredientele. Varza o tăiem bucăți mari sau subțire, după bunul plac.. Morcovul îl tăiem rondele, nu foarte groase. Carnea o tăiem bucăți, de asemenea, iar cartofii îi vom tăia cuburi după ce i-am curățat.

Mai întâi se pregătește carnea. Carnea tăiată bucăți  se pune la călit într-un ceaun cu puțin ulei. Când carnea a eliminat lichid, dăm focul mai tare și așteptăm ca lichidul să se evapore. Dăm focul la minim și lăsăm carnea să se rumenească puțin. Apoi punem ceapa să se rumenească. Când ceapa s-a rumenit adăugăm varza, morcovul și cartofii. Lăsăm totul să se înăbușe vreo 5 minute treptat amestecînd. Adăugăm pasta de tomate, sarea și piperul. Turnăm aproximativ 150 ml apă și punem capacul ( la foc mic).  Varza cu carne la ceaun va fi gata peste 15 minute. Poftă bună.

Sursa: Bunica.md

Mistere de acum 2.500 de ani ies la iveală. Ce povești spun mumiile găsite

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre