Gospodinele spun că e ideal de preparat acest fel de mâncare toamna, când legumele sunt în toi și totul este proaspăt. Un deliciu de te lingi pe degete. Urmăriți în continuare ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente:

600 g varză proaspătă, 500 g carne de porc slabă sau pasăre, 3 cartofi de mărime mijlocie, 1 morcov mare, 2 linguri pastă de tomate, 1 frunză de dafin, sare și piper după gust.

Preparare:

Pregătim ingredientele. Varza o tăiem bucăți mari sau subțire, după bunul plac.. Morcovul îl tăiem rondele, nu foarte groase. Carnea o tăiem bucăți, de asemenea, iar cartofii îi vom tăia cuburi după ce i-am curățat.

Mai întâi se pregătește carnea. Carnea tăiată bucăți  se pune la călit într-un ceaun cu puțin ulei. Când carnea a eliminat lichid, dăm focul mai tare și așteptăm ca lichidul să se evapore. Dăm focul la minim și lăsăm carnea să se rumenească puțin. Apoi punem ceapa să se rumenească. Când ceapa s-a rumenit adăugăm varza, morcovul și cartofii. Lăsăm totul să se înăbușe vreo 5 minute treptat amestecînd. Adăugăm pasta de tomate, sarea și piperul. Turnăm aproximativ 150 ml apă și punem capacul ( la foc mic).  Varza cu carne la ceaun va fi gata peste 15 minute. Poftă bună.

Sursa: Bunica.md

Mistere de acum 2.500 de ani ies la iveală. Ce povești spun mumiile găsite

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp