Simona Ionescu / Redactor Șef

Poliția italiană în fața unor dileme: cine a adus în casă cadavrul și dacă e al campioanei românce dispărute

Poliția italiană în fața unor dileme: cine a adus în casă cadavrul și dacă e al campioanei românce dispărute
Cazul campioanei la tir sportiv, românca Andreea Rabciuc, care se presupune că a fost ucisă în Italia în urmă cu doi ani, revine în atenție. Carabinierii au găsit un cadavru mumificat într-o casă abandonată din apropierea locului din care a dispărut tânăra Andreea. Ancheta redeschisă e încă la început și e complicată.

Andreea Rabciuc a dispărut fără urmă pe 12 martie 2022. Avea 27 de ani la momentul dispariției și ultimul care a văzut-o în viața a fost iubitul ei. Cei doi s-au certat la o petrecere la Castelplanio, în fața mai multor amici, iar ea ar fi decis să plece pe jos spre casă, kilometri buni, lăsându-și telefonul la el. Poliția italiană a declanșat imediat căutările și ancheta, după ce a fost sesizată de dispariție de părinții fostei campioane la tir sportiv, componentă a lotului de seniori din România, stabilită de ceva timp în Ancona.

Din păcate, toate eforturile nu au dus la un rezultat concret, iar Andreea nu a fost găsită. Anul trecut, un schelet a fost găsit în Parcul Pigneto din Roma. Era al unei femei apropiată de vârstă cu Andreea Rabciuc, și inițial descoperirea i-a convins pe mulți că românca a fost găsită. Lucrurile au luat însă o întorsătură radicală. Mama Andreei nu a crezut că scheletul e al fiicei sale, deoarece obiectele găsite lângă și pe resturile umane nu aparțineau Andreei. Apoi, testele ADN efectuate de medicii legiști italieni au demonstrat că nu este vorba despre Andreea Rabciuc.

Descoperirea de sâmbătă, din casa părăsită

Sâmbătă-seară, carabinierii s-au deplasat din nou în Jesi, Ancona, în zona în care dispăruse în 2022 Andreea. Proprietarul unei case, care era nelocuită de mai mult timp un schelet a fost găsit  într-o fermă părăsită din zona Castelplanio, în provincia Ancona, Italia. Anchetatorii bănuiesc că ar putea fi al Andreei Rabciuc, campioana de tir, dispărută în martie 2022. Testele ADN vor stabili dacă este așa.

Scheletul a fost găsit la aproximativ un kilometru de zona unde fusese semnalată dispariția, în acea casă, la parter, lângă geamuri sparte. Surse din anchetă au spus pentru presa locală, că alături au fost găsite o jachetă și pantofi care ar putea să fi fost ale tinerei românce de 27 de ani.

La fața locului au mers polițiști, procurorul-șef din Ancona, Irene Bilotta și avocatul Giuliani, avocatul singurului suspect, Simone Gresti, iubitul Andreei. Se așteaptă rezultatul testelor ADN și alte analize medico-legale pentru a stabili identitatea persoanei și cauzele decesului.

Dilema anchetatorilor constă în faptul că acea casă părăsită a fost controlată și în anul 2022, când au fost demarate căutările Andreei și nu a existat acolo cadavrul găsit acum. De aceea se presupune că a fost adus acolo ulterior.

Dispariței Andreei după o petrecere într-o casă izolată

În noaptea de 11 spre 12 martie 2022, Andreea Rabciuc, a mers împreună cu Simone Gresti, despre care se spune că era iubitul ei, la o petrecere desfășurată la marginea unui sat, într-o casă izolată. Acolo era amplasată și o rulotă, despre care polițiștii spun că atât aceasta cât și casa erau folosite pentru petreceri private.

Simone Gresti, partenerul tinerei, are acum 45 de ani și este transportator. Între el și Andreea a izbucnit în acea noapte o ceartă, iar fata a plecat singură de la petrecere, în zorii zilei. Pe jos. Italianul a declarat că Andreea i-a lăsat telefonul, dar acesta a predat aparatul poliției abia la două zile după dispariția ei.

Primele declarații ale martorilor au arătat că, în cursul serii de 11/12 martie 2022, tânăra și iubitul ei Simone s-au certat constant, până când fata a plecat, în jurul orei 6:30. Înainte, Simone i-ar fi luat telefonul din mâini. Acesta a spus că s-a supărat pentru că în cursul serii Andreea i-ar fi trimis mesaje fostului ei iubit. De atunci nimeni nu mai știe nimic de Andreea Rabciuc.

Iubitul italian, primul suspect

Simone a declarat că a ieșit și el din casa respectivă la numai 20 de minute după Andreea, și a plecat spre Jesi, dar pe stradă nu a văzut-o pe iubita sa. Din păcate, camerele de luat vederi din singura zonă de serviciu de pe acea porțiune de drum nu au funcționat în ziua de 12 martie 2022.

În viața Andreei se pare că erau doi bărbați: actualul iubit, Simone Gresti, și fostul prieten, românul Daniel. Iar Simone și-a manifestat public gelozia. Pentru comportamentul său a devenit principalul suspect. Simone Gresti neagă că ar fi ucis-o pe Andreea sau că are legătură cu dispariția ei.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre