Agentul de poliție a fost condamnat la 20 de ani de pușcărie, după ce s-a dovedit că a abuzat nu mai puțin de 14 minori. Fost jandarm și agent la Poliția Capitalei, Eugen Stan fost prins masturbându-se lângă o școală, în timp ce privea copiii. La momentul respectiv, colegii lui i-au trecut cu vederea fapta și l-au lăsat liber. Incidentul s-a petrecut în cursul anului 2007, an în care când Stan s-a transferat la Poliție de la Jandarmerie.
Era ziua în amiaza mare când patrula a observat un bărbat ascus într-un tufiș, lipit de gardul unei școli din cartierul bucureștean Drumul Taberei. Apropiindu-se discret de boschet, oamenii legii și-au descoperit colegul de breaslă. Acesta se masturba cu ochii pe un grup de fetițe care jucau volei în curtea școlii.
Bărbatul a negat gestul obscen, motivând că se ascunsese în boschet ca să urineze. Pentru că a fost lăsat în pace de colegii polițiști, pedofilul a încetat să se mai masturbeze în preajma copiilor, trecând la acțiune. Astfel, el a comis mai multe violuri.
Polițistul pedofil a agresat sexual inclusiv o fetiță de 5 ani
Parchetul General a informat că, în perioada 2 noiembrie 2009 – 5 ianuarie 2018, Eugen Stan a agresat sexual 18 persoane, cu vârste între 5 şi 38 de ani, în diverse locuri din Bucureşti. „În perioada 2 noiembrie 2009 – 5 ianuarie 2018, inculpatul Eugen Stan a agresat sexual 18 persoane, cu vârste între 5 şi 38 de ani, în diferite locuri de pe raza municipiului Bucureşti.
Modul de operare al inculpatului viza, în general, urmărirea victimelor în drumul lor spre blocurile în care locuiau. Infracţiunile erau săvârşite, sub constrângerea exercitată de inculpat, în scara imobilelor sau în liftul acestora”, au transmis procurorii.
Pedofilul în uniformă a fost condamnat definitiv la 20 de ani de pușcărie. I s-au reținut pentru 14 fapte. Pentru patru infracțiuni a fost achitat, întrucât nu au existat suficiente probe.
Eugen Stan își cere salariile, retroactiv
Acum fostul angajat al MAI a deschis acțiune în instanță și cere să i se achite drepturile salariale și sporurile legale începând cu 9 aprilie 2015, plus dobânda aferentă. Asta, după ce, în procesul polițistului, instanța de fond a decis:
„Admite excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune pentru perioada anterioară datei de 14.02.2017 şi respinge acţiunea pentru drepturile băneşti solicitate pentru această perioadă ca prescrisă. Respinge în rest acţiunea ca neîntemeiată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare”. Nemulțumit de hotârâre, agentul a atacat-o, iar dosarul a ajuns zilele trecute la Tribunalul Argeș.
Sursa foto: Pixabay
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook