Ca să aveți parte de un porumb așa cum doar pe vremea copilăriei ați consumat, trebuie în primul rând să aveți grijă cum îți alegeți.
Specialiștii vă recomandă să optați pentru porumb cu știuleții cu foile verzi, ceea ce înseamnă că acesta este proaspăt cules. De asemenea, trebuie ca boabele să fie mici și moi, de culoare galben-deschis. Un ultim truc pentru a încerca dacă porumbul este potrivit pentru fiert este să striviți un bob de porumb cu o unghie. Dacă lichidul care iese din acesta este alb ca laptele, atunci ați ales ceea ce trebuia. Cu cât boabele de porumb sunt mai suculente, cu atât acesta va fi mai dulce la fiert.
Cum se fierbe corect porumbul
După ce alegeți porumbul, e important să-i scoateți frunzele și să puneți știuletele într-o oală mai mare. Deasupra puneți frunzele desfăcute și adăugați apă cât să acopere totul. Porumbul se va fierbe la foc mediu, iar din când în când încercați boabele cu ajutorul unei furculițe.
Sursă bogată de magneziu
Porumbul este o sursă importantă de magneziu, fibre și minerale, vitaminele B și C, la care se adaugă fibre și proteine, potasiu, dar și doi dintre cei mai importanți antioxidanți, e vorba de zeaxantina și luteina. E foarte important de știut că nu conține gluten!
De asemenea, porumbul conține și acid folic, care ajută la dezvoltarea și regenerarea celulelor. Specialiștii susțin că porumbul fiert vă este de ajutor la încetinirea procesului de îmbătrânire, iar consumul regulat vă ajută să aveți o piele frumoasă și o vedere mult mai bună.
Controlează nivelul colesterolului din sânge
De asemenea consumul de porumb fierte ajută sistemul digestiv și alungă colesterolul său și astfel veți ține deoparte accidentul vascular cerebral și veți diminua atacul de cord. Pe de altă parte, are o mare cantitate de fiere, care vă ajută în lupta cu anemia.
Fibrele conținute ajută la menținerea sub control a nivelului de zahăr, de aceea este recomandat și persoanelor care suferă de diabet zaharat. Nu în ultimul rând, acesta se numără printre legumele care conțin amidon și carbohidrați, care au rol în stimularea nivelului de energie din organism.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook