Tradiția amplasării unui brad de Crăciun și a scenei Nașterii Domnului la Vatican a început în 1982, în timpul pontificatului Papei Ioan Paul al II-lea. Primul brad de Crăciun a venit din Italia și, de atunci, în fiecare an, o țară sau o regiune europeană diferită donează un pom pentru sărbători.
De 42 de ani, din timpul pontificatului Papei Ioan Paul al II-lea, un brad este donat Vaticanului de către o regiune diferită din Europa. Dezvelirea Pomului de Crăciun din Piața Sfântul Petru, dă startul sărbătorilor de Crăciun de la Vatican.
Festivitățile de Crăciun de la Vatican încep pe data de 9 decembrie
Crăciunul este un eveniment magic de 21 de zile în Vatican și nicio sărbătoare nu este completă fără un pom de Crăciun. Acesta este instalat în centrul Pieței Sfântul Petru, împreună cu o scenă a Nașterii Domnului în mărime naturală.
Festivitățile de Crăciun de la Vatican se desfășoară în perioada 9 decembrie – 7 ianuarie, fiind marcate de ceremonia anuală de aprindere a bradului în Piața Sfântul Petru.
Tradiția amplasării unui pomului Crăciun și a Scenei Nașterii Domnului la Vatican a început în 1982, în timpul pontificatului Papei Ioan Paul al II-lea. Primul brad de Crăciun a venit din Italia și, de atunci, în fiecare an, o țară sau o regiune europeană diferită donează un brad.
Bradul de Crăciun nu se aruncă
După terminarea festivităților de Crăciun de la Vatican, bradul nu va fi aruncat. În schimb, acesta va fi transformat în jucării pentru copiii nevoiași prin Caritas, asigurându-se că moștenirea bradului va aduce bucurie dincolo de sezonul sărbătorilor.
Anul trecut, bradul de Crăciun al Vaticanului, dezvelit pe 9 decembrie 2023, a fost un superb molid alb, care a provenit din regiunea Alpilor italieni, aproape de granița cu Franța. Acesta nu a fost decorat cu ornamente tradiționale, ci cu flori albe de edelweiss, care se găsesc în regiunea Alpilor și la altitudini mai mari.
În ultimii 40 de ani, Vaticanul a primit mai multe tipuri de brazi din Italia, Slovenia, Polonia, Germania, Ucraina, Belgia, Austria și Cehia.
Sursă foto: ucatholic.com
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook
- Rezultate oficiale. Care sunt procentele după numărarea a 75% din voturi
- Faimosul Ion Şoltoianu s-a făcut de râs pe ring. A fost „stins” în câteva secunde. Video
- Alegeri Parlamentare 2024. Ilie Bolojan: Va fi un parlament pulverizat cu mai multe partide
- Cresc pensiile! Iată câteva exemple de calcul pentru data de 1 ianuarie 2025
- Se schimbă banii. Se renunță la bancnotele actuale. A venit anunțul despre Euro
- Asia Express, Proba care a făcut pe Anca Țurcașiu să țipe de frică:„Să mor eu dacă pot să facă asta! Nu pot...
- SS Charlemagne, în slujba lui Hitler în cel de-al Doilea Război Mondial
- Ultima apariție a Ronei Hartner. Își pregătise deja locul de veci
- Detaliul neobservat din clipul lui Călin Georgescu! Ce are în spate și ce semnifică
- Cartofi dulci la cuptor - Rețetă delicioasă și sănătoasă
- CRBL, o nouă viață la 46 de ani: Îmi văd de drum și asta îmi place! Artistul este mândru de no...