A trăit 94 de ani și peste 60 de ani nu a vrut să facă nici o baie. Ca o ironie a sorții, a murit la doar câteva luni după prima spălare. Povestea celui mai murdar om din lume, care a s-a hrănit cu animale de pe șosea și a fumat pipă plină cu excremente de animale.
A murit la câteva luni după ce s-a spălat
Un pustnic iranian poreclit „cel mai murdar om din lume” pentru că nu a făcut duș timp de mai bine de jumătate de secol a trăit 94 de ani și și-a dus viața în condiții greu de imaginat. El a trăit în satul Dejgah din provincia sudică Fars, acoperit de funingine, locuind într-o baracă din blocuri de zgură. Bărbatul nu s-a mai spălat cu apă sau săpun de peste 60 de ani. Sătenii care l-au cunoscut au relatat că Haji ar fi avut parte de „eșecuri emoționale în tinerețe” care l-au determinat să refuze să se spele.
Fuma mai multe țigări odată
În 2014, Tehran Times a relatat că Haji ar fi mâncat animale omorâte pe șosea, ar fi fumat o pipă umplută cu excremente de animale și credea că s-ar fi îmbolnăvit dacă se spăla. Ceea ce s-a și întâmplat la scurt timp după ce sătenii l-au determinat să se spele. Fotografii îl arătau cum fuma mai multe țigări deodată. După moartea lui Haji, recordul neoficial ar putea reveni unui indian care, de asemenea, nu s-a spălat în cea mai mare parte a vieții sale.
Kailash nu s-a spălat timp de 30 de ani
În 2009, Hindustan Times a relatat că un alt bărbat pe nume Kailash „Kalau” Singh, dintr-un sat din afara orașului sfânt Varanasi, nu s-a spălat de peste 30 de ani. În încercarea de a contribui la rezolvarea „tuturor problemelor pe care le are națiunea”. El ar fi respins apa în favoarea a ceea ce el a numit o „baie de foc”.
„În fiecare seară, în timp ce sătenii se adună, Kalau aprinde un foc de tabără, fumează marijuana și stă în picioare pe un picior rugându-se Domnului Shiva”, au spus jurnaliștii. „Este ca și cum ai folosi apa pentru a face o baie. Baia de foc ajută la uciderea tuturor germenilor și infecțiilor din corp”, a mărturisit Singh.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook