Simona Ionescu / Redactor Șef

Povestea emoționantă a sportivului care a murit cu gâtul tăiat de patină pe terenul de hochei

Povestea emoționantă a sportivului care a murit cu gâtul tăiat de patină pe terenul de hochei
Sportivii din Marea Britanie și America sunt în doliu și în stare de șoc, în urma tragicului accident care a ucis un jucător de hochei, pe gheață. Tragicul incident s-a petrecut în fața a 8.000 de spectatori din tribune.

Jucătorul de hochei Adam Johnson a murit cu gâtul tăiat de patină, la 29 de ani, după ce a fost implicat într-un teribil accident în timpul unei partide dintre formația la care era legitimat, Nottingham Panthers, și Sheffield Steelers, din grupa C a Challenge Cup din Marea Britanie.

Jucătorului echipei Nottingham Panthers, Adam Johnson, i-a fost tăiat gâtul de lama unui adversar de la echipa Sheffield Steelers, când s-au ciocnit sâmbătă în timpul unui meci.

Adam Johnson joacă hochei din timpul liceului, iar din vara aceasta a început să fie legitimat în Marea Britanie (Sursa foto: Instagram)

Incidentul de sâmbătă s-a petrecut în minutul 35 al meciului Elite Ice Hochei League, în fața a 8.000 de fani, la Utilita Arena din Sheffield. Jocul a fost ulterior abandonat. Imaginile surprinse în timpul incidentului au arătat cum jucătorul lui Sheffield Steelers, Matt Petgrave, s-a izbit de unul dintre coechipierii lui Johnson, într-o coliziune care l-a făcut să își piardă echilibrul înainte ca piciorul să i se ridice și să ia contact cu gâtul lui Johnson.

În imagini Johnson apare ridicându-se în picioare, în timp ce sângerează abundent pe gheață. A fost ajutat de un arbitru și de un coechipier ca să iasă de pe patinoar, dar s-a prăbușit pe gheață.

Hocheistul Adam Johnson a murit cu gâtul tăiat de lama patinei unui adversar

Peter Spencer, reporterul BBC Radio Sheffield, care a fost la meci, a spus că medicul echipei gazdă și kinetoterapeutul Panthers au sărit imediat în ajutorul tânărului. Lor li s-au alăturat paramedicii și două asistente de traumatologie din mulțime. După ce jucătorii au format un cerc în jurul lui Johnson care primea îngrijiri medicale, ecranele stadionului au fost stinse, dar echipa medicală a fost văzută făcându-i acestuia tehnici de CPR înainte să poată fi urcat pe targă și dus la Spitalul General de Nord din Sheffield.

Spencer a adăugat că hocheiul este „un joc rapid și fizic și uneori brutal”, dar „cu siguranță nu a fost un incident pe care l-am văzut vreodată și sper că nu voi mai vedea așa ceva”. „Ceea ce s-a întâmplat a fost oribil și nu pot să-mi scot imaginea din cap. Este ca un vis urât din care nu mă pot trezi. A fost un accident ciudat, total tragic și nimeni nu a fost de vină”, a declarat Hazel Woods, martor al tragediei.

Sportivul și iubita sa se pregăteau de căsătorie

Iubita lui Adam Johnson, Ryan Wolfe, și-a văzut într-o clipă toată viața dată peste cap. Ea i-a adus iubitului ei un omagiu pe Instagram, postând o poză cu el și scriind: „Îngerul meu dulce… Îmi va fi dor de tine totdeauna și te voi iubi mereu”. Născuți amândoi în Minnesota, Adam Johnson și Ryan Wolfe, aveau planuri serioase.

Adam Johnson și iubita sa, Ryan Wolfe se pregăteau de nuntă, tânărul cumpărând deja inelul ca să își ceară soția în căsătorie (Sursa foto: Instagram)

Voiau să se căsătorească cu iubita sa și să întemeieze o familie. De altfel, ei s-au mutat împreună în Marea Britanie, acolo unde sportivul juca din luna august a acestei veri. Mătușa sportivului a dezvăluit presei că nepotul ei cumpărase și inelul cu diamant, urmând să își ceară iubita în căsătorie. Aceasta era în tribună în timpul meciului și când și-a văzut viitorul soț secerat pe gheață a fugit la el, în stare de șoc.

Întreaga familie a lui Adam Johnson e în stare de șoc. Părinții și fratele tânărului nu își imaginau că îl vor pierde în floarea vârstei. Bunica băieților era cea mai mare fană a jucătorului de hochei și nu rata niciun meci când avea ocazia să îl urmărească la televizor.

„Nu te voi uita niciodată” a scris iubita hocheistului Adam Johnson într-o postare emoționantă pe Instagram (Sursa foto: Instagram)

În vârstă de 29 de ani, Adam Johnson a fost un hocheist foarte talentat, practicând acest sport încă din adolescență. La începutul carierei sale, Johnson a jucat 13 partide pentru Pittsburgh Penguins în NHL (Liga Națională de Hochei din America), înainte de a concura în ligi din America de Nord și Europa. A mai jucat la Malmo Redhakws (Suedia), Ontario Reign, Lehigh Valley Phantoms și Augsburger Panther (Germania). A semnat cu britanicii de la Nottingham Panthers în august.

După incident se schimbă regulile în hocheiul internațional

Între timp, oamenii s-au gândit și cum să vină în sprijinul familiei greu încercate în aceste momente. O campanie GoFundMe a strâns peste 12.000 de lire sterline pentru familia îndoliată a sportivului, din peste 700 de donații.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ontario Reign (@ontarioreignhockey)

Tragedia a făcut acum apel la jucătorii profesioniști să poarte apărători de gât – care sunt obligatorii doar pentru jucătorii cu vârsta sub 20 de ani din Marea Britanie. Au fost două incidente anterioare în care sportivi s-au ales cu gâtul tăiat de patine, în Liga Națională de Hochei (NHL) din America de Nord – dar în ambele incidente jucătorii au fost salvați printr-un tratament prompt din partea medicilor.

În urma incidentului din weekend, echipa Oxford City Stars din NIHL Division 1 South a declarat că va introduce protecții de gât obligatorii pentru toți jucătorii, adăugând că acestea devin o „componentă nenegociabilă” a ținutei în timpul tuturor antrenamentelor și jocurilor.

Sursa foto: Pixabay, Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre