Simona Ionescu / Redactor Șef

UpDate. Casa Regală și-a cerut scuze pentru poza fake cu Kate și copiii. Prințesa a dat explicații internauților și presei

UpDate. Casa Regală și-a cerut scuze pentru poza fake cu Kate și copiii. Prințesa a dat explicații internauților și presei
Kate Middleton nu a mai fost văzută de la finele anului trecut, până acum câteva zile, când a ieșit la plimbare, în mașină, cu mama ei. În continuare, nimeni nu știe pentru ce a fost necesară „operația programată în zona abdominală”, pe care a suferit-o prințesa. De când a venit acasă nimeni nu a văzut-o făcând activități cu copiii.

UPDATE: Prințesa de Walles a recunoscut pe rețelele sociale că a editat fotografia de Ziua Mamei. „La fel ca mulți fotografi amatori, experimentez ocazional editarea. Am vrut să-mi exprim scuzele pentru orice confuzie pe care a generat-o fotografia de familie pe care am distribuit-o ieri. Sper că toți cei care sărbătoreau au avut o Zi a Mamei foarte fericită”, a transmis Kate Middleton, semnându-și postarea cu inițiala prenumelui, C.

Kate Middleton a recunoscut public că a „umblat” la fotografia de familie acuzată de agențiile de presă că ar fi „fake” (Sursa foto: Instagram)

ȘTIREA INIȚIALĂ: Probabil pentru liniștirea supușilor și în încercarea de a stopa presupunerile, fost lansată o fotografie de Ziua Mamei, realizată, s-a presupus, de prințul William. Aceasta, însă, a declanșat un adevărat scandal regal. Poza cu Kate publicată de Casa Regală e fake. Nu doar fanii, ci și agențiile de presă dau în vileag fotografia contrafăcută pe calculator cu Kate Middleton.

Agențiile de presă au dat fotografiei „kill notice”, un termen folosit în branșă pentru a reclama imaginile care nu sunt fotografii reale, ci modificate  pe calculator. În cazul de față, așa cum au dezvăluit profesioniștii în domeniu, pare că e vorba de un colaj, în ciuda faptului că viitoarea regină a Marii Britanii apare stând pe scaun, îmbrățișându-și copiii cu dragoste.

Poza cu Kate publicată de Casa Regală e fake

Principalele agenții foto internaționale au emis „kill notice” cu privire la o  cea mai recentă  fotografie emisă de Palatul Kensington cu Kate Middleton și cei trei copii ai săi.

Potrivit Mirror, Associated Press (AP) Reuters, Agenția France-Presse (AFP) și Getty Images au emis  avertismentul către mass-media din întreaga lume, afirmând că fiecare a șters imaginea de Ziua Mamei a Prințesei de Wales și a copiilor ei, Prințul George, 10 ani, Prințesa Charlotte, 8 ani, și Prințul Louis, 5 ani, din galeriile lor, unde preluaseră inițial imaginea transmisă de Palat.

„La o inspecție mai atentă, se pare că sursa a manipulat imaginea”, se arată într-un mesaj al AP. Agențiile au notificat astfel toți clienții că imaginea e un fake.

Aproape 20 de probleme în fotografia prelucrată

E nevoie de o simplă privire, mai atentă, pentru a descoperi și singuri problemele. Brațul prințesei Charlotte nu se aliniază corect. Sunt probleme și cu mâna dreaptă a lui George care are o probleme de focus, și, având în vedere restul imaginii, nu ar  fi trebuit să fie nefocalizată. Într-o analiză sunt menționate aproximativ 20 de probleme ale imaginii.

@thekingsguardschannel Kate Middleton’s photo is PULLED over manipulation fears 😱 #fyp #foryoupage #katemiddleton #princessofwales #kate #princesscatherine #princesskate #breakingnews ♬ original sound – The King’s Guards Channel

Culmea e că despre fotografia plină de erori de editare și prelucrare se spune că a fost făcută de Prințul de Wales săptămâna trecută la Windsor. Imaginea a fost publicată duminică, de către Kate Middleton, în vârstă de 42 de ani, pe contul ei de Instagram în onoarea Zilei Mamei din Marea Britanie.

„Vă mulțumesc pentru urările amabile și sprijinul continuu din ultimele două luni”, a subtitrat ea postarea de pe Instagram. „Urez tuturor o Zi a Mamei fericită”, a adăugat ea înainte de a semna cu un C, prima literă a prenumelui ei, Catherine.

Fotografia fake încerca să ascundă adevărata problemă

„Arată ca o fotografie AI… nu este o fotografie reală. Nu știu de ce, dar nu pare reală”,  a scris o persoană pe Instagram. Alți fani s-au întrebat de ce Kate Middleton nu purta în poza inelul iconic cu diamante și safire, care a aparținut cândva regretatei prințese Diana, și de care, de la logodna ei cu Prințul William, a fost nedespărțită. Cei vigilenți au putut descoperi aproximativ 20 de probleme în fotografia cu pricina, la numai câteva ore după lansarea ei în spațiul public.

Kate Middleton nu a mai apărut în public de la finele anului trecut. După externarea din spital  s-a transmis că își va relua angajamentele publice după Paști. Cauza operației pe care a suferit-o viitoarea regină e cel mai bine păstrat secret de stat în Marea Britanie. Până acum nici informație nu a ajuns la presă cu privire la afecțiunea care a făcut iminentă intervenția.

Ultima fotografie a lui Kate Middleton cu familia este făcută înainte de Crăciunul 2023 (Sursa foto: Instagram)

Pe de altă parte este evident că a fost vorba de o operație serioasă, din moment ce e necesară o perioadă așa lungă de recuperare, dar și faptul că, după atâta timp, prințesa nu a fost văzută mergând pe picioarele ei. Cu atât mai mult, fotografia ar fi trebuit să liniștească spiritele, și să le prezinte britanicilor și lumii întregi o Kate veselă alături de copiii ei. Îscă efectul obținut a fost opusul celui scontat.

În timp ce oficialii regali au refuzat să răspundă punctual la întrebări cu privire la ce a făcut iminentă operația lui Kate, un reprezentant al acesteia a declarat în exclusivitate pentru Page Six, luna trecută, că ea „se simte bine” și că nu vor oferi fi actualizări suplimentare decât dacă sunt „semnificative”.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre