Simona Ionescu / Redactor Șef

Premieră în Marea Britanie. Castelul Balmoral, deschis pentru public. Cât costă biletul

Premieră în Marea Britanie. Castelul Balmoral, deschis pentru public. Cât costă biletul
Reședința scoțiană a regelui Charles, Castelul Balmoral se va deschide pentru prima dată în această vară pentru ca publicul să poată explora camerele regale. Este o premieră în Marea Britanie.

În premieră, regele Charles va deschide Castelul Balmoral pentru public cu un tur și un ceai de după-amiază. Vor fi disponibile doar 40 de bilete pe zi, cu prețuri începând de la 100 de lire sterline.

Ghizi experimentați vor conduce grupuri mici prin mai multe camere folosite de Charles și regina Camilla, ca parte a dorinței sale de a face reședințele regale mai accesibile publicului.

Clădirea a fost cumpărată de regina Victoria în anul 1852

Potrivit unei surse, Castelul Balmoral nu a fost construit pentru a găzdui grupuri turistice de mari dimensiuni, spre deosebire de alte atracții precum Palatul Buckingham și Castelul Windsor.

Se așteaptă ca programul de vară, care va dura o lună, să fie o perioadă de probă, personalul proprietății urmând să ia notă de impactul pe care îl are creșterea numărului de vizitatori asupra clădirii istorice, care a fost cumpărată de regina Victoria în 1852.

„Am primit permisiunea de a vă face un tur privat cu ghizii noștri experimentați”

Regina îl ține în brațe pe prințul Andrew, în noiembrie 1960, în parcarea de la Balmoral

Publicul va putea accesa acum și salonul verde în care regretata regină Elisabeta a II-a s-a întâlnit cu Liz Truss, sala de mese a familiei, biblioteca și holul. În timpul fostelor tururi, zonele de vizitare erau limitate la sala de bal, grădini și teren. „Pentru prima dată de când castelul a fost finalizat în 1855, am primit permisiunea de a vă face un tur privat cu ghizii noștri experimentați. Aceștia vă vor conduce într-o călătorie istorică prin câteva dintre frumoasele camere din cadrul castelului Balmoral.

„Călătoriți în timp, de la cumpărarea Balmoralului de către Regina Victoria și Prințul Albert, până în prezent”

Veți afla despre originile castelului și despre modul în care acesta a fost iubit de generații întregi ale familiei regale. Călătoriți în timp, de la cumpărarea Balmoralului de către Regina Victoria și Prințul Albert, până în prezent. Unde puteți vedea cum sunt folosite astăzi camerele din cadrul castelului de către Majestatea lor Regele și Regina și alți membri ai familiei regale. Veți vedea de ce Balmoral este un loc atât de special – mult iubita și celebra casă din Highland a familiei regale”, au mărturisit reprezentanții Balmoral Estate pe site.

Vor fi disponibile doar 40 de bilete pe zi

Regina Elisabeta la Castelul Balmoral

Tururile vor avea loc între 1 iulie și 4 august, cu 40 de bilete pe zi disponibile la un preț de 100 de lire sterline sau 150 de lire sterline dacă este inclus ceaiul de după-amiază. Situat în Aberdeenshire, castelul a fost mult timp considerat reședința preferată a defunctei regine și a fost locul în care aceasta a murit pe 8 septembrie 2022.

De când a succedat la tron, regele a precizat că intenționează să îmbunătățească accesibilitatea la reședințele regale, Palatul St James’s fiind deschis pentru public pentru o perioadă limitată de timp în 2022 și 2023. Palatul Buckingham a devenit, de asemenea, mai accesibil și a organizat o serie de tururi cu tematică festivă în lunile de iarnă ale anului trecut.

Foto: independent.co.uk

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre