Simona Ionescu / Redactor Șef

Preotul satanist și rețeaua de abuzuri: Dosarul „Antrenorului de genii”. Mediul politic a fost penetrat

Preotul satanist și rețeaua de abuzuri: Dosarul „Antrenorului de genii”. Mediul politic a fost penetrat
Un caz deosebit de grav a atras atenția publicului în România, în cadrul unei anchete ce vizează exploatarea sexuală a minorilor sub pretextul ajutorului educațional și social. Este uimitor cum acest tânăr a pătruns și a fost acceptat în rândul unor politicieni, chiar miniștri, primari și ONG-uri cunoscute.

În centrul acestui scandal se află Cosmin Olteanu, un individ controversat autoproclamat preot satanist, care a fost reținut alături de alte două persoane, printre care și Kristof Lajos, cunoscut drept „Antrenorul de genii”.

Structura rețelei și metoda de operare

Cei implicați au înființat mai multe ONG-uri care, aparent, aveau ca scop ajutorarea tinerilor din familii defavorizate sau instituționalizați. În realitate, aceste organizații erau folosite ca un paravan pentru recrutarea și abuzarea minorilor. Băieții cu vârste între 13 și 17 ani erau ademeniți cu promisiuni de sprijin financiar și educațional, însă aceștia erau constrânși să ofere favoruri sexuale în schimb​.

Conform surselor judiciare, abuzurile au avut loc pe o perioadă îndelungată, între 2021 și 2024. Copiii vulnerabili erau ținta principală, iar cei implicați profitau de pozițiile lor pentru a câștiga încrederea tinerilor și a familiilor acestora.

Antrenorul de genii și legăturile cu preotul satanist

Kristof Lajos, principalul suspect în dosar, era considerat un mentor pentru tineri cu potențial intelectual, organizând evenimente și tabere pentru aceștia. În cadrul acestor întâlniri, persoanele vulnerabile erau manipulate emoțional și exploatate sexual. În urma arestării, anchetatorii au început să investigheze și legătura „antrenorului de genii” cu Cosmin Olteanu, care a fost surprins alături de Lajos în diverse ocazii, sugerând o colaborare strânsă între cei doi​.

Abuzatorul dorea sa ajunga primar al capitalei si avea relații in cercuri înalte

Olteanu, care își promovase public imaginea de preot cu viziuni neconvenționale, a folosit această poziție pentru a-și masca implicarea în activități ilegale. Detalii șocante au ieșit la iveală în timpul anchetei, inclusiv faptul că acesta își pregătea o candidatură la Primăria Capitalei, încercând să-și construiască o imagine publică respectabilă​.

Descoperirea acestei rețele de abuzuri a provocat o undă de șoc în rândul societății românești. ONG-urile, văzute anterior ca piloni ai ajutorului social, s-au dovedit a fi instrumente de manipulare și exploatare, iar cazurile de abuz au ridicat semne de întrebare asupra modului în care instituțiile responsabile supraveghează activitatea acestor organizații. „Preotul” Cosmin Olteanu a intrat în contact cu oameni de la nivel înalt, cum ar fi primari, miniștri, secretari de stat și alții, deoarece a condus o organizație non-guvernamentală specializată în „apărarea drepturilor minorilor instituționalizați”.

Așa-zisul preot spunea că se roagă la Satan

În 2016, s-a dezvăluit că Cosmin Olteanu se autointitulase „Înalt preot” al cultului satanic și avea sute de adepți, în ciuda faptului că era doar un elev de liceu. În acel moment, Cosmin Olteanu, originar din județul Bacău, unde a fost și consilier în urmă cu 2 ani, a condus ritualuri satanice și a susținut că această religie este „adevărata religie”, în timp ce alte religii „sunt numai nişte instrumente prin care libertatea omului este îngrădită”. Tot în 2016, tânărul se declara încântat de faptul că tot mai mulți tineri se roagă la Satan.

După ce a terminat liceul, Cosmin Olteanu a înființat două asociații: una care ar fi luptat pentru drepturile copiilor din centrele de plasament și alta, cu statut de „biserică păgână”, în cadrul căreia a continuat să strângă „enoriași”.

Cosmin Olteanu la întâlniri LGBTQ+

Cosmin Olteanu apare frecvent în fotografiile publice alături de personalități politice cunoscute, precum și la paradele LGBT, unde apare împreună cu iubiții săi. De asemenea, în dosarul în care Olteanu este acuzat de violarea minorilor, Adrian Cîșlaru, fostul iubit al lui Olteanu, a fost arestat împreună cu acesta.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri