Simona Ionescu / Redactor Șef

Prețul șocant al parfumului pentru câini de la Dolce&Gabbana. A ieșit cu scandal

Prețul șocant al parfumului pentru câini de la Dolce&Gabbana. A ieșit cu scandal
Dolce&Gabbana, o marcă de lux italiană renumită pentru moda sa extravagantă și inventivă, a făcut recent o schimbare neașteptată în industria animalelor de companie. A creat și a pus în vânzare un parfum pentru câini.

O premieră în industria parfumurilor s-a lăsat și cu un pui de scandal. Parfumul „Fefé” de la Dolce&Gabbana, creat special pentru câini, marchează prima lansare a brandului dedicată animalelor de companie. A stârnit însă și critici din partea Asociației pentru drepturile animalelor.

’’Marchează primul parfum fără alcool al brandului, creat special pentru câini. Este o capodoperă olfactivă care include note calde și reconfortante de Ylang-Ylang, atingerea curată și învăluitoare de mosc, și subtonuri de lemn de santal’’, a declarat casa de modă pe pagina lor oficială.

„Fefé este un parfum creat special pentru câini, formulat pentru a fi blând și sigur pentru sensibilitatea olfactivă a acestora. Parfumul prezintă note lemnoase și moscate, inspirate de stilul sofisticat al Dolce&Gabbana, care conferă un miros proaspăt și elegant fără a fi copleșitor pentru patrupezi.
Numele „Fefé” este inspirat de câinele lui Domenico Dolce, subliniind legătura personală și dragostea pentru animale a designerului. Pe site-ul oficial Dolce&Gabbana, brandul a declarat că ‘’ Parfumul „Fefé” de la Dolce&Gabbana, prima lansare a brandului dedicată câinilor, se inspiră din dragostea neclintită pentru companionul loial al lui Domenico Dolce, Fefé. Acest miros blând și delicat este creat pentru a adăuga un strop de eleganță într-o rutină de îngrijire jucăușă’’, mai precizează reprezentanții companiei.

Prețul de 99 de euro pentru parfumul „Fefé” include nu doar sticla de parfum, ci și o zgardă roșie de lux. Această zgardă este prevăzută cu un pandantiv în formă de lăbuță, placat cu aur de 24 de carate, pe care stăpânii pot grava inițiala numelui câinelui lor.

Asociația internațională pentru drepturile animalelor critică parfumul

Lansarea parfumului a generat nu doar entuziasm, ci și critici. Asociația internațională pentru drepturile animalelor (PETA) a exprimat îngrijorări legate de acest produs, atrăgând atenția că „pulverizarea (câinilor) cu un parfum conceput pentru a plăcea oamenilor, aşa cum este cazul aici, îi poate afecta considerabil”. Criticile subliniază că parfumul, deși creat cu intenții bune, ar putea avea efecte negative asupra bunăstării câinilor, având în vedere sensibilitatea lor olfactivă.

Parfumul este disponibil exclusiv pentru precomandă pe site-ul oficial Dolce&Gabbana.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre