Nu sunt vești bune pentru anul 2022. Nu doar pandemia ar trebui să ne îngrijoreze, ci problemele economice. Și liderii politici ai lumii dau semne că au gânduri rele.
Previziuni sumbre pentru 2022
Omenirea va îndura o mare foamete la nivel global, spun specialiștii. Economia mondială va cădea, preţurile vor creşte. Instabilitatea politică şi pandemia de COVID-19 vor provoca o creştere a inflaţiei, creşterea preţului la petrol şi alimente, scrie capital.ro.
Până și Nostradamus prevedea, pentru 2022, o ameninţare cu ”foc din cer”. Cercetătorii cred că ar putea fi vorba de riscul ca un asteroid să lovească Pământul, pericolele unei ploi de meteoriţi sau ale unei catastrofe planetare.
Astrologul a prezis creşterea temperaturilor şi a nivelului mărilor: ”Peştii vii ai Mării Negre vor fierbe toţi de vii”.
Pentru primăvara lui 2022, Nostradamus a prezis război în următoarele cuvinte dintr-un catren: ”Capul-albastru va răni capul alb într-o aşa măsură”. Experţii se tem că ar putea avea loc un conflict armat major în care vor fi implicate mari puteri.
Pe noi ne paște un an cu facturi uriașe
Și analiștii români au previziuni sumbre. Mircea Coşea, analist economic, privește cu pesimism viitorul apropiat al țării noastre. Acesta atenționează urgent autoritățile române cu privire la economia României. Estimările sale sunt că țara noastră este în pragul unul colaps economic îngrozitor, scrie hotnews.ro.
El avertizează de urgență autoritățile române cu privire la economia țării noastre. Acesta solicită implementarea rapidă a unor măsuri economice deoarece România se află într-o situație critică.
„Peste 240.000 de întreprinderi s-au închis şi în curând economia noastră nu va ma furniza nimic pentru buget. Asta ce însemnă? Înseamnă că intrăm într-un colaps economic îngrozitor. Trebuie luate măsuri urgente”, a explicat Mircea Coșea.
Facturile la energie electrică şi gaze naturale se vor majora dincolo de puterea financiară a oamenilor, companiilor și primăriilor. „Anul 2022 va fi foarte greu în prima lui parte după terminarea primăverii. Intrarea în vară va fi foarte grea. Trebuie să şi facă ceva în perioada asta pentru că ne apropiem de martie, aprilie când aceste plafonări nu vor mai fi valabile şi preţurile vor creşte exponențial”, a explicat Mircea Coșea, citat de capital.ro.
O analiză a Băncii Mondiale a arătat că 732 de milioane de persoane își duc traiul cu mai puțin de doi dolari pe zi. Sunt cu aproape 100 de milioane mai mulți decât ar fi fost dacă nu exista pandemia de COVID-19. Este o creștere fără precedent, iar criza economică provocată de criza sanitară a dat înapoi cinci ani de progrese în reducerea sărăciei, arată raportul oficialilor Băncii Mondiale.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook