Simona Ionescu / Redactor Șef

Prima ediție a Campionatului Mondial de adunat gunoaie va începe în noiembrie. Participanții vor „marele premiu”

Prima ediție a Campionatului Mondial de adunat gunoaie va începe în noiembrie. Participanții vor „marele premiu”
Japonezii vor să facă tot mai multe lucruri pentru a trăi în armonie și curățenie. Recent, au anunțat că în noiembrie anul acesta vor fi gazda primei ediții a Campionatului Mondial de SpoGomi.

Este vorba de un campionat cu totul inedit, în care echipe din toată lumea vor merge pe străzile din din Tokyo și vor căuta gunoaie.

Echipele vor fi formate din trei, patru sau cinci persoane și se vor întrece pentru a aduna cele mai multe deșeuri în doar 60 de minute. De asemenea, gunoaiele vor trebui să fie sortate în saci, cu coduri de culoare pentru fiecare tip. Vor fi așadar deșeuri arse, cutii de metal, plastic reciclabil.

Cine va strânge cele mai multe deșeuri, va câștiga

La final, gunoaiele adunate de toate echipele vor fi cântărite și se va verifica dacă au fost sortate așa cum trebuie. Cine va avea cea mai mare cantitate, va câștiga. Dacă vor exista două echipe care vor avea aceeași greutate, câștigătorii vor fi desemnați în funcție de calitatea gunoiului.

Din ceea ce se cunoaște până în acest moment, cele mai multe puncte le au mucurile de țigări. Prin acest campionat, japonezii speră să încurajeze oameni din toată lumea să păstreze curățenia în spațiile publice cât mai mult posibil. Așa cum o fac și ei, indiferent în ce colț al lumii s-ar afla.

SpoGomi a fost inventat de japonezi

Festivalul gunoiului a fost inventat de japonezi, iar aceștia organizează concursuri de strâns gunoiul de pe stradă încă din 2008. Pentru că a prins foarte bine la locuitorii Japoniei, anual sunt organizate sute de competiții în  țară.

Concurenții poartă mănuși speciale

Pentru a nu-și pune sănătatea în pericol, japonezii folosesc niște mănuși speciale cu ajutorul cărora pot strânge orice tip de gunoi, dar și clești care le folosesc pentru a strânge deșeurile aflate pe jos.  „Să strângi gunoiul este un sport” este sloganul folosit la concursuri, cuvinte pe care aceștia le rostesc la începutul acestuia.

SpoGomi nu se referă la recompense sub formă de bani. În cele mai multe cazuri, câștigătorii au primit un certificat și un trofeu de la organizatori, dar și un premiu mic de la sponsori.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre