Simona Ionescu / Redactor Șef

Primarul Pandele din Voluntari i-a uluit pur și simplu pe români. Ce vrea să facă în cel mai scurt timp

Primarul Pandele din Voluntari i-a uluit pur și simplu pe români. Ce vrea să facă în cel mai scurt timp
Scandalul cu azilele groazei nu pare să-l fi făcut pe primarul din Voluntari, Florentin Pandele, să depună armele în urma acuzațiilor care s-au abătut asupra lui. Pentru că se crede stăpân pe situație, acesta vrea să ridice cât mai repede un alt azil în Voluntari.

Pentru că primarul Pandele și Gabriela Firea sunt plecați în concediu, consilierii locali s-au întrunit în ședință publică, în absența edilului, chiar dacă reprezentanți USR au făcut protest în fața primăriei. Pandele vrea să facă un centru de asistență și recuperare pentru persoanele vârstnice, pentru care a fost pusă la bătaie suma de 23 milioane de lei. În acest azil ar putea să fie internate 50 de persoane, iar alți 25 de bunici ar putea beneficia de îngrijire la domiciliu.

Azilul va fi construit din fonduri europene

Proiectul azilului pe care dorește să-l facă primarul din Voluntari face parte din aplicarea Strategiei naționale privind îngrijirea de lungă durată și îmbătrânire activă pentru perioada 2023 – 2030. Investiția inițială va fi realizată din fonduri europene, prin PNRR.

Acest centru va fi unul din cele 71 care urmează să fie  construite la nivel național.  Pentru lucrări de construcții, dotări și acordarea serviciilor sociale valoarea maximă este de peste 6.100.000 de lei. Din acești bani, suma de 172.000 de lei vor trebui folosiți pentru acordarea serviciilor.

Florin Pandele și Gabriela Firea

„Cred că dl Pandele dă dovadă de nesimțire și se preface că nu înțelege grozăviile petrecute în acest oraș și în aceste azile”

„În plin scandal al zilelor groazei, dl Pandele tocmai propune să mai construiască încă unul aici în oraș, sub patronajul său. Cred că dl Pandele dă dovadă de nesimțire și se preface că nu înțelege grozăviile petrecute în acest oraș și în aceste azile. Sau dl Pandele vrea să cumpere bunăvoința publică, invocând că face lucruri pentru vârstnici. Deși exact aici pe raza acestui UAT s-au petrecut cele mai înfiorătoare lucruri, poate, de la Revoluție încoace.

Credem că nu este decât un exercițiu cinic de imagine. De ieri până astăzi, ad-hoc, a fost propus acest proiect, care să atribuie din banii cetățenilor din Voluntari, 24 milioane de lei plus TVA, pe un proiect care să propună construcția unui nou azil de vârstnici”, a declarat senatorul Ștefan Pălărie de la USR.

Azi, un europarlamentar, tot de la USR, se aude că a depus la DNA o plângere împotriva ministrului Gabriela Firea, tot legat de scandalul privind „azilele groazei”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre