Simona Ionescu / Redactor Șef

Primele imagini din noul film al lui George Clooney. Când apare

Primele imagini din noul film al lui George Clooney. Când apare
Am tras cu ochiul la noul film al lui George Clooney, produs sub umbrela Netflix - The Midnight Sky. Acesta se arată un thriller apocaliptic tensionat mult mai apropiat de realitatea imediată decât ne-am imagina. 

Clooney, în vârstă de 59 de ani, regizează și joacă rolul principal în lungmetrajul care îl urmărește Augustin, în timp ce încearcă să oprească un grup de astronauți care se întorc pe Pământ după o catastrofă globală.

Netflix a lansat primele imagini din noua peliculă. Câștigătorul premiului Oscar îl interpretează pe omul de știință singuratic din Arctica în filmul bazat pe aclamatul roman semnat de Lily Brooks-Dalton, Good Morning, Midnight. Mark L. Smith a adaptat scenariul din roman, iar Clooney este și producător pentru filmul care va fi lansat în decembrie.

De asemenea în film joacă și Felicity Jones (pe care ați mai văzut-o în Rogue One: A Star Wars Stoary), în rolul astronautului principal Sully (foto), care se îndreaptă spre o misterioasă catastrofă globală. Drama are acțiunea plasată în anul 2049 și arată cum echipajul NASA al lui Sully va descoperi o lună locuibilă care orbitează în jurul lui Jupiter. La întoarcere, comunicațiile cu Pământul se opresc, ceea ce e semnul unei catastrofe majore.

Filmul a căpătat o semnificație diferită în timpul pandemiei

Clooney a explicat că filmul a căpătat o semnificație diferită în timpul pandemiei de coronavirus. El a spus că filmul ar trebui să fie science fiction, dar „din păcate este mai puțin fictiv pe măsură ce trecem de-a lungul zilelor”. Augustin – care poate fi ultimul om de pe planetă – încearcă să-i salveze pe cosmonauți, oprindu-i să se întoarcă pe Pământ.

Dar Augustin trebuie să aibă grijă și de o fetiță numită Iris (Caoilinn Springall) care a reușit să se alăture evacuării în Arctica și care se bazează total pe el pentru a rămâne în viață. „Nu a fost deloc capabil să se protejeze. Fetița este o problemă pentru el, pentru că acum trebuie să aibă grijă de cineva”, a detaliat Clooney pentru Vanity Fair.

Clooney a vorbit despre realizarea filmului înainte de pandemia de coronavirus și despre modul în care filmul a luat un sens diferit de atunci. „Când am început filmările nu a existat pandemia și luase foc întreaga Coastă de Vest. Adică, imaginea pe care o prezentăm despre Pământ în film nu arată atât de diferită de imaginea prin satelit a Coastei de Vest chiar acum. Este science fiction, care, din păcate, este mai puțin fictiv pe măsură ce trecem de-a lungul zilelor”, a mai explicat actorul.

A aflat cum va arăta bătrân

El a vorbit deschis și despre îmbătrânire și, deși este renumit pentru aspectul său frumos, Clooney susține că nu arată atât de bine în ultima vreme. „Nu arăt atât de bine”, a spus el.

George Clooney este căsătorit cu avocatul pentru drepturile omului, Amal Clooney. „Nici măcar nu am 60 de ani, dar personajul meu are 70. Din păcate, mă uit mai aproape de asta. Întotdeauna am arătat puțin mai în vârstă, dar acum chiar arăt ca și cum aș fi. (…) Soția mea a fost foarte fericită când am terminat de filmat asta”, mărturisește acesta. Cei doi s-au căsătorit în 2014, iar cuplul are doi gemeni Alexander și Ella.

Sursa foto: Netflix

Fără precedent. Cea mai bine plătită vedetă BBC cere să i se taie din salariu

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre