Simona Ionescu / Redactor Șef

Primele rachete 100% românești, construite de studenții de la Politehnica București

Primele rachete 100% românești, construite de studenții de la Politehnica București
Într-un moment istoric pentru România, echipa 2Space, formată din 30 de studenți talentați de la Universitatea Politehnică din București, a reprezentat țara noastră la cea mai mare competiție internațională de rachete, Cupa Spaceport America, din SUA. Este prima dată când o echipă din România participă la un eveniment de asemenea anvergură, marcând un pas semnificativ pentru inovația și dezvoltarea tehnologică a țării.

 Membrii echipei 2Space s-au înscris în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, desfășurată la nivel național de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Această campanie are ca scop sprijinirea tinerelor talente și promovarea excelenței în diverse domenii, inclusiv știință și tehnologie.
 

2Space este, de asemenea, prima echipă de studenți din Europa de Sud-Est care a proiectat, construit și lansat o rachetă la aproape 9.000 de metri altitudine. Realizarea lor remarcabilă a demonstrat capacitatea și ingeniozitatea tinerilor români în domeniul aerospațial.
 

Racheta construită de echipa 2Space pentru competiția din America este o creație impresionantă, depășind 3 metri în lungime și având capacitatea de a zbura până la 10.000 de metri cu o viteză supersonică. La Cupa Spaceport America, echipa românească a concurat alături de alte 126 de echipe din 24 de țări, punând România pe harta globală a inovației în domeniul aerospațial.

Racheta supersonică românească, testată cu succes în America

Proiectul 2Space este unul foarte avansat, echipa reușind să dezvolte o rachetă supersonică complet românească. Aceasta a fost testată cu succes, demonstrându-și performanțele remarcabile. Participarea la competiții internaționale a adus recunoaștere și a deschis noi oportunități pentru tinerii ingineri.
 

Întorși recent din SUA, membrii echipei 2Space sunt plini de entuziasm și gata să continue inovațiile în domeniul aerospațial. Planurile lor includ proiectarea și construcția de noi rachete care vor cuceri spațiul. Echipa lucrează la integrarea de tehnologii avansate și la îmbunătățirea performanțelor rachetelor lor, demonstrând astfel angajamentul lor față de excelență și progres.
 

Povestea echipei 2Space este una de inspirație și determinare, arătând că, prin muncă și pasiune, tinerii români pot realiza lucruri mărețe. Este un exemplu clar al potențialului enorm pe care îl are România în domeniul tehnologic și al inovației. Prin participarea lor la Cupa Spaceport America, membrii echipei 2Space nu doar că au adus mândrie țării, dar au și deschis calea pentru viitoarele generații de ingineri și cercetători români.
 

Campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României” a fost lansată în spiritul sărbătoririi unității și identității naționale și își propune să aducă în prim-plan poveștile și realizările celor mai remarcabili copii și tineri din România, care, prin pasiunea, dedicarea și talentul lor, au reușit să se facă remarcați la nivel național și internațional.
 

Cei 100 de tineri care ne fac mândri că suntem români și care s-au remarcat prin performanțe deosebite vor fi incluși în primul catalog al excelenței românești, ce va fi lansat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României la finalul acestui an.

(Comunicat de la Biroul de presă FDV)

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre