Simona Ionescu / Redactor Șef

Primele zile de caniculă din 2020. Temperaturile vor urca la peste 35 de grade

Primele zile de caniculă din 2020. Temperaturile vor urca la peste 35 de grade
Meteorologii au emis o nouă prognoză meteo prin care anunță un val de temperaturi ridicate pentru această săptămână, în zona de câmpie. Termometrele vor înregistra peste 35 de grade Celsius.

Meteorologii anunță o vreme caniculară în zone de câmpie. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 şi 34 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 şi 24 de grade Celsius, mai scăzute în estul Transilvaniei, unde vor fi în jur de 12 grade Celsius.

Primele zile de caniculă din 2020

Până marți dimineață (30 iunie), în nord-vest, în centru, la deal şi la munte, vor mai exista averse de ploaie, cu tunete, fulgere şi vânt puternic, dar temperaturile se mențin ridicate în toată România.

Din cauza schimbărilor bruște de temperatură, aversele vor cauza acumulări însemnate de apă ce pot duce la inundații, așa cum s-a ântâmplat în ultimele două săptămâni. De asemenea, meteorologii au spus că nici estul țării nu va fi „trecut cu vederea” de ploi.

Marţi, 30 iunie, căldura se domoleşte în jumătatea nord-vestică. În schimb, va fi caniculă în Muntenia şi în vestul Dobrogei.

”Săptămâna care începe va fi caracterizată de valori care vor aduce primele zile de caniculă la nivelul ţării noastre, în această vară”, a declarat Elena Mateescu, directorul general al ANM.

ANM: ”Ne aşteptăm la un an al extremelor meteorologice”

”Ne aşteptăm la un an al extremelor meteorologice. După opt luni de secetă, am avut 2 luni cu cantităţi abundente de precipitaţii. Va fi un an al extremelor meteorologice”, a mai spus aceasta.

Canicula va fi prezentă mai ales începând de miercuri (1 iulie). În a doua parte a săptămânii este posibil să avem 36, chiar 37 de grade Celsius.

Şi în România, 2020 se poate alătura seriei anilor celor mai călduroşi ani din istorie. Anul 2019 a fost cel mai călduros din 1900 şi până în prezent. Am avut o vară 2019 a patra vară cea mai caldă din istorie, o toamnă 2019 cea mai călduroasă şi iarna 2019-2020 a doua iarnă cea mai caldă din istorie”, a concluzionat directorul ANM, conform digi24.ro.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre