Uriașul buncăr în stil James Bond are 5,5 km de tuneluri subterane, caverne și laboratoare, ba chiar și propria cale ferată în miniatură.
În contextul temerilor legate de cel de-al Treilea Război Mondial, o firmă americană a instalat un disc de memorie de concepție britanică „superman” care conține un compendiu al istoriei omenirii. Potrivit informațiilor oferite de The Sun, discul de memorie conține un compendiu al istoriei umane.
Discul a fost proiectat să supraviețuiască unui holocaust nuclear
Situat în adâncul unei bolți de munte lângă Flums, în Elveția, discul futurist din cuarț este proiectat de geniștii de la laboratorul de optoelectronică al Universității Southampton și conține 60 de milioane de pagini microscopice de cunoștințe umane. Este vorba de o arhivă nanometrică, gravată cu laser care are întregul conținut Wikipedia și al arhivei lingvistice Rosetta.
Discul este proiectat să supraviețuiască unui holocaust nuclear. Se estimează că se vor adăuga 100.000 de cărți și milioane de fotografii și ilustrații care acoperă fiecare aspect cheie al culturii, artei, literaturii, științei, sportului și istoriei mondiale.
Se dorește ca depozite similare să fie instalate pe fiecare continent
Proiectul cu adevărat extraordinar poartă denumirea de Global Knowledge Vault și este condus de Arch Mission Foundation, care intenționează să instaleze depozite similare pe fiecare continent.
Fundația a avut unul dintre discurile sale de memorie în torpedoul mașinii Tesla Roadster a lui Elon Musk, care se deplasează în spațiu, și are în desfășurare două misiuni pentru a ateriza luna viitoare „biblioteci lunare” pe suprafața Lunii. De asemenea, se dorește ca discurile de 7,6 cm să fie trimise pe Marte, Venus dar și pe asteroizii care sunt aproape de pământ.
„Pare din ce în ce mai probabil că ceva catastrofal s-ar putea întâmpla în timpul vieții noastre”
„Dacă se întâmplă ceva cu adevărat rău pe Pământ, aceasta va fi polița noastră de asigurare planetară – rezerva noastră. Pare din ce în ce mai probabil că ceva catastrofal s-ar putea întâmpla în timpul vieții noastre. Suntem în întârziere cu un cataclism geologic, ca să nu mai vorbim de exploziile de energie cosmică și de toate riscurile pe care oamenii înșiși le provoacă – război nuclear, bio-apocalipsă etc.
„Este ca seiful semințelor, dar pentru informații”
Așadar, acest proiect este literalmente despre salvarea lumii – toate cunoștințele, istoria, arta, știința și cultura noastră – astfel încât să nu poată fi pierdute niciodată.
Este ca și Seiful semințelor, dar pentru informații”, a spus președintele misiunii Arch Mission, Nova Spivack. Acesta a fost invitat să vadă primul „disc terestru”, instalat la Galeria de testare Hagerbach, o imensă facilitate de cercetare și dezvoltare ascunsă sub un munte.
Cum arată instalația „salvatoare de lume”
În timp ce zona de război din Orientul Mijlociu „se revarsă”, iar războaiele din Gaza și Ucraina continuă, jurnaliștii de la The Sun au făcut un tur al instalației „salvatoare de lume” de la Hagerbach. Locația este un buncăr subteran impresionant, care seamănă cu locul unde James Bond ar putea avea biroul. Fondat în 1970, masivul buncăr are 5,5 km de tuneluri subterane, caverne și laboratoare și chiar propria cale ferată în miniatură. Facilitatea unică este folosită în principal de firme pentru a testa tehnicile de inginerie structurală, minerit și tuneluri.
Buncărul imens are chiar și propriul restaurant și o conexiune puternică la internet și telefonie
Este, de asemenea, utilizat pentru cercetări privind utilizarea inteligentă a spațiului subteran, precum acvarii, agricultura subterană, energia subspațială și centrele de date subterane. Dar găzduiește și servicii de pompieri străine care folosesc tunelurile pentru antrenamente de combatere a incendiilor în subteran. Buncărul modern are chiar și propriul restaurant și un spațiu imens pentru seminarii și, în ciuda faptului că se află la sute de metri sub o stâncă solidă, dispune de o conexiune puternică la internet WiFi și telefonie.
„Primul seif al cunoașterii din Europa”
„(…) am creat primul seif al cunoașterii din Europa. Avem condiții constante, temperaturi constante și ne aflăm sub 300 de metri de stâncă, suntem cel mai bun exemplu de practică a ceea ce poate servi subteranul. Instalația nu este doar un tunel de la A la B, avem o întreagă rețea subterană, este aproape un sat subteran.
Suntem un centru de inovare și principalele noastre subiecte de cercetare sunt, desigur, construcțiile, dar este vorba și despre orașe inteligente, energie și spațiu”, a mărturisit dr. Michael Kompatscher, director general și director executiv al instalației. Imensul sistem de tuneluri de la Hagerbach crește cu aproximativ 100 de metri pe an și găzduiește chiar și un poligon de tragere la fața locului. Iar în week-end-uri în acest loc se fac festivaluri de muzică, ceremonii de nuntă, ba chiar și concerte clasice, într-una dintre camerele sale uriașe.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook