Simona Ionescu / Redactor Șef

Principesa Sofia a împlinit 64 de ani. Este a patra fiică a Regelui Mihai

Principesa Sofia a împlinit 64 de ani. Este a patra fiică a Regelui Mihai
Este zi de sărbătoare în familia Casei Regale a României. Principesa Sofia își sărbătorește astăzi ziua de naștere. A împlinit 64 de ani.

”Principesa Sofia își sărbătorește astăzi ziua de naștere. La mulți ani fericiți Alteței Sale Regale!”, anunță Casa Regală a României. Este cea de-a patra fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana.

Principesa Sofia a împlinit 64 de ani

Principesa Sofia este a patra fiică a Regelui Mihai I. Pe 29 octombrie, ea a împlinit 64 de ani.

Din 2018, cea de-a patra fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana a decis să-i rămână alături surorii sale mai mari, Margareta, care a preluat şefia Casei Regale Române. Fotografă profesionistă, Principesa Sofia s-a făcut cunoscută publicului român prin expoziţiile sale de artă şi prin albume publicate la Curtea Veche. A preluat şi din obligaţiile de Palat, reprezentând Familia Regală Română la diverse evenimente oficiale şi întâlniri publice.

Alteța Sa Regală Principesa Sofia este cea de-a patra fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana ai României.

Cine este Principesa Sofia

Principesa Sofia s-a născut la Atena, în Grecia, la 29 octombrie 1957. A studiat în Elveţia şi Marea Britanie. Apoi, în Statele Unite, a urmat cursuri de Arte Frumoase şi de design grafic şi fotografie. O lungă perioadă, Principesa Sofia a lucrat şi a expus, cu succes, lucrări de artă, pe ambele maluri ale Atlanticului.

După căderea comunismului în România, în decembrie 1989, Principesa Sofia a părăsit Statele Unite. S-a întors la casa familiei din Elveţia, pentru a îşi ajuta tatăl, Regele Mihai. A jucat un rol important în consolidarea Secretariatului de la Versoix, alături de sora ei,  Principesa Moștenitoare Margareta.

În ianuarie 1990, Principesa Sofia şi Principesa Margareta au păşit pentru prima dată pe pământ românesc. ”Au descoperit o societate profund marcată de perioada comunistă. Principesele au hotărât să pună bazele Fundaţiei Principesa Margareta a României, pentru a susţine proiecte durabile în domeniile educaţiei, dezvoltării comunităţii, societăţii civile şi culturii, proiecte care contribuie la reînnoirea spirituală şi socială a României.

În calitate de vicepreşedinte al Fundaţiei, Principesa Sofia a avut un rol esenţial în identificarea unor proiecte de mare importanţă. A contribuit în campanii de strângere de fonduri pe întreg teritoriul Statelor Unite, în organizarea ajutoarelor umanitare. De asemenea, Principesa a contribuit la promovarea activităţii Fundaţiei pe plan internaţional.

În 1995, Principesa Sofia a publicat, la Bucureşti, o carte de poveşti pentru copii, ilustrată de tineri artişti români. Toate veniturile obţinute au fost cedate Fundaţiei pentru proiectele menite să sprijine copiii”, scrie Casa Regală a României.

Fiica Principesei Sofia, Elisabeta-Maria Biarneix, s-a născut la Argenteuil, Franţa, în 1999. Principesa şi-a numit fiica după cele două Regine ale României, Regina Elisabeta şi Regina Maria.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre