Simona Ionescu / Redactor Șef

Prințesa ocrotită de Regele Mihai I s-a căsătorit. Evenimentul a scos la iveală secretele Casei Regale din România

Prințesa ocrotită de Regele Mihai I s-a căsătorit. Evenimentul a scos la iveală secretele Casei Regale din România
Chiar dacă mireasa este, practic, parte din familie, membrii familiei regale române nu au participat la eveniment. Acest detaliu nu a trecut neobservat.

Prințesa ocrotită de Regele Mihai I s-a căsătorit în acest weekend. Toate privirile au fost ațintite asupra nunții care a scos la iveală secretele Casei Regale din România. Practic, până acum nu se știa că Prințesa Theodora a Greciei și Danemarcei este fina Regelui Mihai I al României.

Informația că Theodora este înrudită cu Familia Regală prin Regele Mihai I și prin Regina Ana a apărut abia acum, cu date precise. Pe 20 octombrie 1983, Prințesa Theodora a fost botezată în Anglia, iar Regele Mihai I a fost unul dintre nașii ei.

Secretele Casei Regale din România, puse pe tapet

Internauții au remarcat însă că la nunta regală din Atena au lipsit reprezentanții familiei regale române. „Dar de ce nu a venit niciun membru al familiei regale române ca reprezentant? Există vreo explicație?”, a fost întrebarea lansată în spațiul virtual, care a rămas fără răspuns. Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, pare că nu menține relațiile, nici familiale, nici diplomatice, cu Casa Regală din Grecia, țară, de altfel, iubită și susținută financiar de români.

Prințesa ocrotită de Regele Mihai I s-a căsătorit cu un american

Pe 28 septembrie, Prințesa Teodora, fiica regretatului Rege Constantin și a Reginei Anne-Marie și fina Regelui Mihai I al României, i-a spus „da” avocatului american Matthew Kumar, cu care e logodită de șase ani. Nunta a fost celebrată într-o ceremonie deosebită la Atena, capitala Greciei. Rochia de mireasă fără bretele a Prințesei Teodora a fost realizată de designerul grec Celia Kritharioti.

Ea a purtat, de asemenea, un voal vechi din dantelă irlandeză și a devenit a șaptea mireasă regală care a purtat Tiara Khedive din Egipt, conform bijutierului oficial al casei regale. Mirele, avocatul Matthew Kumar, a îmbrăcat un costum lung, de culoare neagră, completat cu un veston verde.

Nunta, amânată de două ori

În vârstă de 41 de ani, Prințesa Teodora și-a anunțat logodna cu Matthew, originar din Los Angeles, încă din noiembrie 2018, prințesa postând o fotografie în apăreau împreună în fața Tower Bridge din Londra. „Cuvintele nu pot exprima fericirea și entuziasmul nostru”, a scris, alături de imaginea distribuită pe rețelele sociale.

„Nu pot aștepta să mă căsătoresc cu acest bărbat minunat. Te iubesc, Matt”, a mai notat prințesa. Voiau, atunci, să facă nunta repede. Ceremonia a fost amânată de două ori, însă. Prima dată a fost amânată în 2020 din cauza pandemiei COVID-19 și apoi după moartea tatălui său, în ianuarie 2023.

Prințesa Theodora a Greciei s-a căsătorit cu avocatul american Matthew Kumar, în weekend, la Atena (Instagram)

Cuplul a schimbat jurăminte la Catedrala Mitropolitană „Buna Vestire” din Atena, aceeași lăcaș de cult în care părinții ei, Regele Constantin și Regina Anne-Marie, s-au căsătorit pe 18 septembrie 1964. Aceștia au avut o căsnicie de 60 de ani și au crescut cinci copii: Prințesa Alexia, Prințul moștenitor Pavlos, Prințul Nikolaos, Prințesa Teodora și Prințul Philippos.

Ceremonia a fost oficiată de Eminența Sa Mitropolitul de Syros, Dorotheos al II-lea, în prezența numeroșilor membri ai familiei și ai invitaților. Frații miresei, Prințul moștenitor Pavlos, de 57 de ani, și Prințul Philippos, de 38 de ani, le-au fost mirilor cavaleri de onoare, alături de Prințul Achilleas-Andreas, fiul Prințului moștenitor Pavlos și al Prințesei Marie-Chantal. De asemenea, fiica lui Pavlos și a lui Marie-Chantal, Prințesa Maria-Olympia, și prima fiică a Prințesei Alexia, Arrietta Morales de Grecia, au fost domnișoare de onoare.

Prințesă modernă – a jucat într-o telenovelă

Prințesa Teodora s-a născut și a trăit la Londra. Ea este licențiată în arte teatrale. S-a mutat la Los Angeles în 2010 cu visuri de a deveni actriță și este cunoscută pentru aparițiile sale în telenovela „The Bold and The Beautiful”. Pe de altă parte, Matthew Kumar s-a născut și a crescut în sudul Californiei și lucrează la o firmă de avocatură din Los Angeles.

Regele Mihai I a fost unul din nașii prințesei Theodora a Greciei (Instagram)

Anunțul privind căsătoria a evidențiat alegerea Atenei. „Dorința cuplului de a avea nunta la Atena reflectă dragostea lor pentru Grecia, legăturile puternice pe care le mențin cu țara și dorința de a împărtăși cultura, ospitalitatea și identitatea grecească cu invitații lor”, a transmis familia regală greacă într-un comunicat.

Printre cei prezenți la eveniment s-au numărat personalități marcante, inclusiv Regina Sofia a Spaniei, sora regretatului Rege Constantin al Greciei. Și Prințesa Benedicta a Danemarcei a participat la nunta dintre Teodora a Greciei și Matthew Kumar, alături de Alexandru al Serbiei, Infanta Cristina, Infanta Elena și alte fețe regale europene. Membrii familiei regale române pare că au lipsit de la eveniment, nicio mențiune a acestora pe rețelele sociale nelăsând să se înțeleagă altceva.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri