Simona Ionescu / Redactor Șef

Prințul Harry a pus Marea Britanie în mare pericol. Șefii de stat major îl declară prost

Prințul Harry a pus Marea Britanie în mare pericol. Șefii de stat major îl declară prost
Actualii și foștii comandanți militari britanici l-au acuzat pe ducele de Sussex că își exploatează cariera militară pentru a obține câștiguri financiare.

Aceștia susțin că fiul regelui Charles „dă muniție” mașinii de propagandă a Iranului, iar acest lucru e posibil să-l coste.

Un comandant a declarat că Harry “s-a transformat într-o unealtă a regimului de la Teheran”, în timp ce un colonel care a servit în Afganistan a spus că Harry ar trebui să își asume responsabilitatea pentru că a permis Iranului să compare uciderea unui oponent politic cu morțile legale în conflicte armate.

„Harry a fost un băiat prost spunând ceea ce a spus, dar nu există nicio echivalență cu ceea ce face Iranul”, a mărturisit fostul prim lord al marinei, amiralul Lord West pentru The Sun.

Fost comandant militar britanic în Afganistan îl trage pe Harry de urechi

La rândul său, colonelul Richard Kemp, fost comandant militar britanic în Afganistan, i-a atras atenția lui Harry că a greșit când a făcut acele declarații. “Harry ar trebui să își asume întreaga responsabilitate pentru că a dat muniție mașinii de propagandă a regimului criminal iranian.

În timp ce toți oamenii decenți vor respinge minciunile Iranului, mulți dintre susținătorii lor vor fi întăriți de exploatarea de către ayatolahi a comentariilor nepotrivite ale ducelui”, a spus acesta.

Harry s-a transformat într-o unealtă a regimului de la Teheran

Fostul comandant al Marinei Regale, contraamiralul Chris Parry, a sugerat că prințul s-a transformat efectiv într-o unealtă a regimului de la Teheran. “Iranienii îl folosesc în scopuri propagandistice. În ciuda cuvintelor stângace ale prințului Harry, este extrem de duplicitar să pretinzi o echivalență între uciderea legală a unor combatanți în război și un proces-spectacol și o crimă politică comisă de un regim dictatorial”, a declarat contraamiralul.

Teheranul a fost extrem de dur și a afirmat, la rândul său, că Marea Britanie “nu este în poziția de a ține predici” privind drepturile omului, după ce prințul a recunoscut recent că a ucis talibani în cartea sa de memorii “Spare”.

Foștii colegi din armată sunt dezamăgiți

Nici foștii colegi din armată sau comandații militari nu au înțeles ce a fost în mintea lui Harry când a mărturisit câți inamici a ucis. Momentele în care fiul regelui Charles a tras au fost înregistrate de o cameră fixată pe trenul de aterizare al elicopterului.

Prințul a povestit totodată că se uita la imaginile filmate pentru a număra numărul de talibani morți de care era responsabil. Prințul Harry a petrecut cinci luni luptând împotriva talibanilor în Afganistan, în 2012-2013, în calitate de artilerist la bordul unui elicopter de atac Apache.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre