Simona Ionescu / Redactor Șef

Prințul Harry ajunge la Înalta Curte. Procesul va începe în curând

Prințul Harry ajunge la Înalta Curte. Procesul va începe în curând
După ce soția s-a a dat presa în judecată și a câștigat, prințul Harry a decis să facă la fel. Nu se știe ce sume va cere ca daune. Afacerile sale americane și organizația caritabilă pe care o conduce nu au tocmai un bilanț contabil favorabil.

Acesta nu e primul proces intentat de prinț. El s-a adresat, mai devreme, Înaltei Curți, împotriva unei decizii a Ministerului de Interne de a nu-i permite să plătească personal de protecție în timp ce se află în Regatul Unit. Avocații săi spun că el și familia lui „nu se pot întoarce la el acasă”, deoarece este prea periculos în contextul în care agenții săi de securitate americani nu au acces la informațiile secrete din Regatul Unit.

Ducele de Sussex a depus o cerere împotriva Associated Newspapers Limited (ANL) miercuri după-amiază. Organizația include publicații precum The Mail On Sunday și MailOnline, care au avut procese cu soția sa, Meghan Markle, în trecut, și au pierdut. Ducesa de Sussex formulase o plângere împotriva ANL pentru articole care reproduceau fragmente dintr-o scrisoare scrisă de mână către tatăl ei, Thomas Markle.

Conform sentinței procesului civil câștigat, Meghan a primit despăgubiri de o liră sterlină pentru utilizarea abuzivă a informațiilor private. În plus, editorul va plăti și o sumă confidențială în despăgubiri pentru „încălcarea drepturilor de autor” prin publicarea unor părți din scrisoare. De asemenea, se așteaptă ca editorul să acopere o mare parte din costurile legale ale lui Meghan, care ar putea ajunge la șapte cifre.

Nu se știe care este articolul incriminat de prințul Harry

Un purtător de cuvânt al prințului Harry a spus doar atât: „Pot confirma că ducele a depus o plângere împotriva Associated Newspapers Limited”. Momentan nu se știe la ce titlu din grupul Daily Mail and General Trust (DMGT) – care include Metro, MailOnline și Mail on Sunday – se referă acțiunea deschisă în instanță de ducele de Sussex, însă zvonurile sunt că acesta își dorește un proces public, și să prezinte dovezile la Înalta Curte.

Potrivit unei postări pe Twitter a jurnalistului Cameron Walker: „Prințul Harry a lansat o acțiune de calomnie la Înalta Curte împotriva editorului Daily Mail. Nu se știe la ce titlu sau articol anume se referă revendicarea”.

Și corespondentul ITV Royal, Chris Ship, a postat pe Twitter:

„Ducii de Sussex s-au întors la Înalta Curte cu Associated Newspapers – editorii Daily Mail/Mail on Sunday”.

Prințul Harry a lansat o acțiune de calomnie – dar în prezent nu este clar care articol sau poveste face obiectul plângerii sale. Biroul Prințului Harry confirmă pentru ITV News că a lansat o acțiune de calomnie împotriva Associated Newspapers Ltd. Dar ei refuză să explice în continuare pentru ce duce ducele de Sussex dă în judecată grupul de ziare, relatează Express.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre