Simona Ionescu / Redactor Șef

Prințul Harry nu se întoarce acasă. Se teme că va fi atacat cu acid

Prințul Harry nu se întoarce acasă. Se teme că va fi atacat cu acid
Prințul Harry nu intenționează să viziteze Marea Britanie, pentru că se teme pentru el și familia sa. Ducelui de Sussex îi este frică de atac cu un „cuțit” sau acid.

Prințul Harry nu va călători în Marea Britanie pentru funeraliile unchiului său, Lord Fellowes, din cauza „problemelor de securitate”, în contextul luptei sale continue cu Ministerul de Interne. Îi este frică de un atac cu un „cuțit” sau acid.

A fost secretarul particular al reginei Elisabeta timp de nouă ani

Lordul Robert Fellowes, care a murit la vârsta de 82 de ani, urmează să fie înmormântat în cadrul unei slujbe restrânse pentru prietenii apropiați și familie la sfârșitul acestei luni, înainte de o comemorare mai mare cu cercul său mai larg.

Răposatul soț al lui Jane Fellowes, sora prințesei Diana, a fost secretarul particular al reginei Elisabeta timp de nouă ani și a lucrat timp de 13 ani în calitate de consilier al reginei. Având în vedere legăturile sale cu familia, se așteaptă ca la înmormântare să participe membri importanți ai familiei regale.

Prințul Harry a făcut doar vizite scurte în Regatul Unit, la care nu au participat soția sau copiii săi

Prințul Harry este apropiat de mătușa sa, Lady Jane Fellowes, și a fost văzut îmbrățișând-o călduros la cea de-a 10-a aniversare a Jocurilor Invictus, în mai. Dar nu se va reîntâlni cu ea în timp ce aceasta își jelește răposatul soț, deoarece continuă disputa cu Ministerul de Interne cu privire la protecția poliției.

Harry ar fi îngrijorat că ar putea fi victima unui atac cu „cuțit sau acid”. Prințul înstrăinat a pierdut anul acesta o contestație la Înalta Curte cu privire la dreptul său la protecția poliției finanțată de stat. Ca urmare, el a făcut doar vizite scurte în Regatul Unit, la care nu au participat soția sau copiii săi.

„Simte că singura persoană care poate face ceva în această privință este doar tatăl său”

Prințul Harry nu va veni în Marea Britanie la înmormântarea unchiului său

Potrivit People, Harry a fost „speriat și simte că singura persoană care poate face ceva în această privință este tatăl său”.

Ducele a declarat că problemele de securitate sunt „unul dintre motivele pentru care nu-mi voi aduce soția înapoi în această țară”, într-un interviu acordat documentarului ITV Tabloids on Trial. Pe de altă parte, el nu se află în relații bune nici cu fratele său, prințul William, iar acesta este un alt factor în decizia de a nu vizita Marea Britanie.

Frații mamei sale l-au susținut tot timpul

Ducele ar fi vorbit cu frații mamei sale (fiind în relații foarte bune), după moartea lordului Fellowes luna trecută. Contele Spencer, Lady Jane Fellowes și Lady Sarah McCorquodale l-au susținut public pe prințul Harry în timpul conflictului cu familia sa apropiată, sprijinindu-l în lupta sa împotriva presei tabloide și susținându-l la slujba Invictus de la St Paul’s.

Lordul Fellowes, unchiul prin căsătorie al prințului Harry, s-a declarat „profund atașat” de regretata sa soră, pe care a descris-o în 2008 ca fiind o „persoană foarte bună” căreia i-a fost „dificil în viață să găsească fericirea”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre