Simona Ionescu / Redactor Șef

Urșii nu se opresc din atac, dar frații Tate „hrănesc animalele vagaboande”. Îi doare în cot de avertismentele autorităților

Urșii nu se opresc din atac, dar frații Tate „hrănesc animalele vagaboande”. Îi doare în cot de avertismentele autorităților
Frații Tate nu sunt deloc impresionați de avertismentele autorităților cu privire la hrănirea urșilor ieșiți la drumul mare. A hrănit un animal cu cârnăciori. În Dumbrava, Mureș, un alt urs i-a distrus picioarele unui cioban.

Fraților Tate nu le pasă că un pas greșit le-ar lua libertatea. S-au filmat în timp ce hrănesc un urs cu cârnăciori. În altă parte a țării, la Dumbrava, județul Mureș, un cioban a fost la un pas să-și piardă viața, după ce a fost atacat de un urs care vroia să ajungă la stână.

Frații Tate „hrănind animalele vagaboande”

Ursul hrănit cu cârnăciori de frații Tate

Frații Tate s-au filmat când aruncă cârnăciori unui urs flămând, de pe marginea drumului, apoi au urcat clipul, cu următorul mesaj: „Hrănind animalele vagaboande”. Bărbații nu iau în considerare avertismentele autorităților care au anunțat că vor să instaleze camere pe Transfăgărășan pentru a-i găsi pe cei care hrănesc urșii.

Cine încalcă legea va scoate din buzunar amendă de până la 5000 de lei. Gestul fraților Tate a stârnit numeroase comentarii la adresa celor doi bărbați, care au pe umeri multe alte probleme din trecut.

Garda Forestieră Ploieşti a anunțat că s-a autosesizat şi a aplicat ambilor frați contravenienţi câte o sancţiune în valoare de 1.500 lei.

Ursul l-a rănit pe cioban la picioare

Un urs a atacat un cioban din Mureș

Un cioban din localitatea Dumbrava, Mureș, a trecut printr-un moment neplăcut când a fost atacat de un urs, care încerca să ajungă la animalele sale de la stână. Animalul a atacat marți noaptea, iar ciobanul, auzind zgomote, a ieșit imediat să vadă ce se întâmplă.

Ursul însă l-a atacat, iar ciobanul a suferit multe răni la picioare. A avut noroc cu un alt cioban aflat în apropiere, care a sunat imediat la 112 și a fost dus în stare la gravă la spital. Odată ajuns la unitatea spitalicească, bărbatul a fost imediat supus operației.

Localnicii spun că nu este prima dată când ursul a apărut în zonă. Animalele sunt nemâncate și ajung aproape de oameni în speranța că vor găsi hrană. Autoritățile locale au făcut un apel la țărani și le recomandă să fie foarte atenți să nu hrănească animalele. De asemenea, e important să nu fie lăsate resturi menajere, iar gunoaiele să nu fie aruncate la marginea satelor.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre