Simona Ionescu / Redactor Șef

Prințul William îi arată colții reginei Camilla. Viitorul rege i-a stricat „combinațiile” cu banii regali

Prințul William îi arată colții reginei Camilla. Viitorul rege i-a stricat „combinațiile” cu banii regali
Prințul William e decis să aibă grijă de banii familiei și a făcut un prim pas. A dat-o afară pe sora reginei Camilla, Annabel Elliott.

Prințul William a eliminat-o pe Annabel Elliot, sora reginei Camilla de pe ștatul de plată regal, după două decenii de servicii. Annabel a lucrat ca designer de interior pentru Ducatul de Cornwall.

Prințul William a dat-o afară pe sora reginei Camilla

Annabel Elliot, în vârstă de 75 de ani, a fost plătită cu sute de mii de dolari în ultimii 20 de ani pentru serviciile sale ca designer de interior. Regele Charles, care era prințul de Wales la acea vreme, sub domnia reginei Elisabeta a II-a și-a angajat cumnata ca designer-șef al proprietăților sale după căsătoria din 2005 cu Camilla.

Pentru că serviciile designerului nu au fost utilizate în perioada 2023-2024, prințul William nu i-a reînnoit contractul. Oficial, s-a spus că „între William și Annabel nu există dușmănie și că aceasta a fost pur și simplu concediată deoarece munca ei a fost considerată completă, iar personalul a învățat de la ea ceea ce avea nevoie”.

„La 31 martie 2024, nu mai existau niciun fel de lire sterline de plătit doamnei Elliot”

Camilla și sora sa, Annabel

„În perioada de până la 8 septembrie 2022, Ducatul i-a plătit dnei Annabel Elliot, cumnata celui de-al 24-lea Duce de Cornwall, în cursul normal al activității și în condiții de concurență normală, 19 625 (25 276,51) lire sterline pentru onorarii și comisioane și 12 316 (15 862,70) lire sterline pentru achiziționarea de mobilier.

Obiecte de mobilier și stocuri de vânzare cu amănuntul pentru locuințele de vacanță ale Ducatului de Cornwall, birourile Ducatului și grădinița Ducatului”, s-a arătat în raportul de anul trecut. Pe de altă parte, raportul din acest an spune că „La 31 martie 2024, nu mai existau niciun fel de lire sterline de plătit doamnei Elliot.”

Va fi continua să fie implicată în gospodărie

Surse de la Palatul Buckingham au confirmat că sora reginei va continua să fie implicată în gospodărie atunci când vor exista „oportunități adecvate”. Vestea îndepărtării lui Annabel Elliot vine în contextul în care s-a dezvăluit că proprietatea Duchy of Cornwall, pe care William a moștenit-o când tatăl său a urcat pe tron, i-a plătit noului prinț de Wales suma de 30 de milioane de dolari în anul financiar 2023-2024.

Cele două surori au o relație specială

Cu ceva timp în urmă, Annabel a vorbit pentru Vanity Fair despre cum a crescut alături de regina Camilla. „Am avut această copilărie fermecată. Spre deosebire de mulți din generația noastră, am avut această relație incredibil de caldă și ușoară cu părinții noștri.

Nu am avut dădace. Am avut o copilărie idilică chiar la țară, stând pe South Downs cu fratele și sora mea și cu animalele noastre de companie și poneii noștri. Cred că a fost o copilărie foarte simplă”, a spus sora reginei.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre